GAZETECİ ADAYLARINA 'AJANS’ MUHABİRLİĞİ DERSİ

Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Nevzat Demirkol, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Haber Müdürü Ahmet Akbuğa ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Turgay ipek, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin dersine katıldı.

admin
admin
27 Ekim 2016 Perşembe 08:33
GAZETECİ ADAYLARINA 'AJANS’ MUHABİRLİĞİ DERSİ
Ajans temsilcileri, genç gazeteci adaylarına 'ajans muhabirliği' konusunda bilgiler aktararak, mesleki bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi Hakan Temiztürk’ün verdiği 'Uygulamalı Gazetecilik' dersinin konuğu Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Nevzat Demirkol, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Haber Müdürü Ahmet Akbuğa ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Turgay ipek oldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen uygulamalı derse fakültenin gazetecilik bölümünde öğrenim gören öğrenciler katıldı. Ajans muhabirliğinin ne olduğu, çalışma şartları, mesleğin zorlukları konusundaki bilgi ve tecrübelerini aktaran ajans temsilcileri, mezun olduktan sonra sahada görev yapmaya başlayacak olan gazeteci adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulundular. Gazeteciliğin fedakarlık gerektiren bir iş olduğuna vurgu yapan ajans temsilcileri, aynı zamanda mesleki heyecanın önemli olduğuna dikkat çektiler.
Ajans haberlerinin yorumdan uzak yalın bir dil ile yazılması ve servis edilmesi uyarısında bulunan ajans temsilcileri, yazılan haber metinlerini her eğitim seviyesinden insanların okuduğunu düşünerek hareket edilmesi gerektiğini hatırlattılar. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.