ERZURUMMEDYA.COM 5 YAŞINA GİRDİ

Haberciliğin, “tık” uzakta olduğu internet haberciliğinde Erzurum’dan yayın yapan ve “Erzurum’dan dünyanın haberi” anlayışı ile yoluna devam eden www.erzurummedya.com haber portalı 5.yılını kutluyor.

08 Ağustos 2014 Cuma 11:48
ERZURUMMEDYA.COM 5 YAŞINA GİRDİ
Yayına başladıkları günlerde Erzurum’da sadece iki haber portalı olduğunu belirten Genel Yayın Koordinatörü M.Hanefi İspirli; önemi her gün değil, her saat daha iyi anlaşılmaya başlayan haber portallarının en büyük sorununun “ahlakîlik” olduğunu, haberleri interten okumayı önemseyenlerin bunu kendilerine yansıttıklarını dile getirdi. Haber sitesi adı ile yayın yapan bir çok portalın ahlakî değerlerin uzağında, santajla, tehditle ellerindeki gücü kullanmaya çalışmalarını eleştiren İspirli; internet haberciliğinde yeni yeni oluşmaya başlayan hukiki alt yapının iyi çalışması halinde bunların ortadan kalkacağına inandığını belirtti.

5 yıl içerisinde hiçbir haber ve yorumlarının mahkemelik olmadığını, insan merkezli; hakkı ve hukuku gözeten bir yayın anlayışı ile yollarına devam ederek 5.yıla girmiş olmalarının önemine dikkat çeken İspirli şunları söyledi.

“İnternet haberciliği ile birlikte, aslında yerel basın anlayışı ortadan kalkmış durumdadır. Sadece seçici kitle sizin haberinizi değerledirirken algıları ile heraket etmektedir. Erzurummedya olarak, son bir yıldır, haberlerimizin % 80-85 gibi bir dilimini sadece Erzurum haberlerine ayırmaya dikkat ediyoruz. Türkiye ve Dünya’da olup bitenleri de haber olarak verirken Erzurum ile bir bağı olmasına dikkat ediyoruz. 5.yıla girerken rank değerlerimiz ve diğer bütün ölçümlerde ilk beşin altına hiç düşmedik. Bu da gittiğimiz yolun doğru olduğunu gösteriyor” dedi.

Yazarları, bir çok ilde gönüllü temsilcileri; twitter, facebook takipçileri ile erzurummedya’yı daha iyi yerlere taşıyacaklarını söyleyen İspirli; özellikle okuyucularına teşekkür ederek, 5 yıla damgasını vuran bütün arkadaşlarını kutladı. 4.yıla girerken www.erzurummedya.tv’yi yayına soktuklarını söyleyen İspirli 5.yılda da bambaşka bir anlayış ile dolu dolu olmasını arzu ettikleri www.erzurumx.com’u yayına sokacaklarını söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 08.08.2014 11:49
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErzurummedya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.