Erzurum'da, Anadolu basınının sorunları görüşüldü

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir'le, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gazete sahipleriyle basının sorunları hakkında istişarede bulundu.

admin
admin
28 Temmuz 2017 Cuma 00:22
Erzurum'da, Anadolu basınının sorunları görüşüldü

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ev sahipliğinde Erzurum’da gerçekleşen toplantıya, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mehmet Taşçı ile gazete sahipleri katıldı.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, TGK Genel Başkanı Kolaylı, Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Arslan ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özdemir, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illeri ziyaret ederek yerel basının sorunlarını dinlediklerini ve her yıl Türkiye’deki tüm basın kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirtti.

Kolaylı, yerel basının yaşadığı sorunlarla ilgili bilgi vererek, hemen her bölgede aynı sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti.

Kolaylı, "Biz konfederasyon olarak bölgedeki yerel basınımızın sorunlarını dinliyoruz. Elazığ, Bingöl ve Bitlis illerinden sonra bugün Erzurum'dayız. Kurumların ilana çıkmamaları, Anadolu basınını oldukça etkiliyor. Biz Ankara’dan, sizler de yerelden bizlere destek vererek bu sorunların üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Arslan da, son aylarda yaşanan resmi ilan tarifesi değişikliği sorununa değindi.

Arslan, "Yeni kabine değişikliği ile de bu sorunu çözmeye çalışacağız. Talebimiz 12 lira yönünde. Bu yıl bunu alamazsak, önümüzdeki yıl yine 10,40 lira üzerinden yeni bir fiyat tarifesi ile zarar etmiş olacağımızı düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Ankara'da, sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.