Çin medyası bizi gördü!

Çin medyası bizi gördü!

admin
admin
23 Ocak 2022 Pazar 11:26
Çin medyası bizi gördü!

Vedat REFAYELİ

Sürat Pateni tarihinde ilk defa olimpiyata katılma hakkı eden Erzurumlu sporcumuz Furkan Akar sayesinde Çin medyası bizi yakın kadraja aldı.

CCTV adlı Çin’in önemli televizyon kanalı, Çinli muhabir Wei Yan’ın Erzurum’da Furkan Akar ve tesislerimiz, antrenmanlarımız ile ilgili çektiği görüntülere geniş yer verdi.

Furkan Akar ile özel röportaj için Erzurum’a gelen Çinli gazeteci Wei Yan, hem Furkan’ı hem de Erzurum’u öve öve bitirmedi.

Şubat ayında Pekin’de yapılacak olan Kış Olimpiyatlarında Türkiye’yi sürat pateninde ilk defa temsil edecek olan gururumuz Furkan Akar’ın görüş ve düşüncelerine de yer verilen yayında tesislerimiz ile ilgili özgü dolu ifadeler kullanıldı.

Bilhassa Furkan’ın ve milli takım sporcularımızın antrenman yaptığı Palandöken’deki 2 binlik tesise övgüler yağdıran Çinli gazeteci Wei Yan sayesinde Çinliler de Erzurum’u yakından tanıma fırsatı buldu.

Gün boyu haberin döndüğü televizyon yayını özellikle sürat pateni camiamızda sevgi ve taktirle karşılandı.

Türkiye Buz Pateni federasyon Başkanımız Gökhan Özdemir, Çin’in da yakından ilgilendiği Furkan’ın sayesinde olimpiyat sonrası da sadece Çin’de değil, tün dünyada Türkiye’nin adının lanse edileceğinden kuşkularının olmadığını belirtti.

ÇİNLİ’YE KITLAMALI ÇAY DERSİ

Federasyonun il temsilcisi olarak 3 gün boyunca Erzurum’da kalan Çinli gazeteci Wei Yan’ı bir an olsun yalnız bırakmadım.

Nurullah Pala ile de tanışan ve PUSULA’ya haber olan sempatikliğiyle sevilen Wei Yan’a bol bol çay ısmarladık, kıtlama çay nasıl içiliri de öğretmekten geri kalmadım.

Wei Yan, hayatında ilk defa kıtlama çay içerken, bunu halen görev yaptığı Ankara’da ve ülkesinde de gerçekleştireceğini belirtti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.