BYEGM'DEN YENİGÜN GAZETESİ'NE TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ

Samet Özünal'ın "Birlikte Türkiye'yiz" adlı eseri, ödüle layık görüldü

admin
admin
31 Mart 2017 Cuma 16:46
BYEGM'DEN YENİGÜN GAZETESİ'NE TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM), yerel medyanın gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği, bu yıl 15 Temmuz'un gazeteci şehidi Mustafa Cambaz anısına düzenlenen "30'uncu Yerel Medya Özendirme Yarışması"nın kazananları belli oldu. Yarışmaya "Birlikte Türkiye'yiz" isimli eseriyle katılan Erzurum Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal, mizanpaj dalında Türkiye 2'nciliği ödülüne layık görüldü.

BYEGM'nin düzenlediği 30'uncu Yerel Medya Özendirme Yarışması'na Türkiye genelinden 629 eser başvurdu. Birbirinden usta gazeteciler ve edötirlerden oluşturulan jürinin yaptığı değerlendirmede, Erzurum'da günlük olarak yayın yapan Yenigün Gazetesi de ödüle layık görüldü. Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal'ın "Birlikte Türkiye'yiz" başlığıyla okurlarıyla buluşturduğu birinci sayfa manşeti, jüri tarafından Türkiye 2'nciliğiyle ödüllendirildi. Yarışmanın sonuçları Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) internet sitesinden bugün duyurulurken, yapılan açıklamayla birlikte Türkiye 2'nciliği ödülüne layık görülen Yenigün Gazetesi'nde büyük bir sevinç yaşandı.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN ESERİ HERKES KONUŞMUŞTU

Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal'ın ödüle layık görülen eseri, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Erzurum'da tutulan demokrasi nöbetlerinin adeta sembolü haline gelmişti. 7 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilen Yenikapı Mitingi'ni Erzurum'daki okurlarına özel bir sayfayla sunan Yenigün Gazetesi, söz konusu çalışmayı daha sonra bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra, belediye başkanlarından STK temsilcilerine varıncaya kadar Erzurum'daki çeşitli kurum ve kuruluşlara çerçeveleterek hediye etmişti. Yenikapı ruhunu yansıtan özel kapak, gösterilen büyük ilgi üzerine sonraki günlerde de poster halinde Erzurum geneline dağıtılmıştı.

MUTLULUĞUMUZ İKİYE KATLANDI

Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal, 15 Temmuz hain girişiminin, milletin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik sayesinde 'Demokrasi Bayramı'na dönüşmesi dolayısıyla 8 Ağustos'ta okurlarla buluşturdukları özel kapağın Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından ödüle layık görülmüş olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Aynı zamanda (www.nokta25.com) adlı haber portalının da editörü olan Özünal 7 Ağustos'ta gerçekleştirilen Yenikapı Mitingi'nde toplumun tüm kesimlerinin siyasi hiçbir üsluba bürünmeden kalın bir zincirin halkaları gibi bir araya geldiğini ifade ederek, "Yaşadığımız bu hadise bir kez daha göstermiştir ki; yeryüzünde daha birçok destanı peş peşe yazabilecek bir tek millet vardır, o da necip Türk Milleti'dir. Yenigün Gazetesi olarak biz de, bu birlikteliğimizi görsel açıdan ifade etme adına 8 Ağustos günü Erzurum'da tarihe böyle bir not düşmeye çalıştık. Eserimizin ödüle layık görülmüş olması, mutluluğumuzu ikiye katladı. Yenigün Gazetesi olarak Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.