Artık iletişim zamanı!

Artık iletişim zamanı!

admin
admin
21 Kasım 2017 Salı 12:42
Artık iletişim zamanı!

Vedat REFAYELİ

İletişim Fakültesi Erzurum’da kurulduğunda biz sahadakiler buna çok sevinmiştik. Hepimiz de bu sayede ‘Doğu’nun Babıali’si olarak gösterilen Erzurum’da ‘basın yayın hayatına kalite gelir’ diye düşünmüş, bayağı da bir sevinmiş, heyecanlanmıştık. Ne var ki, geçen süre zarfında o hevesimiz kursağımızda kaldı! Onca mezun vermesine, aradan yıllar geçmesine rağmen ne İletişim Fakültesi Erzurum’da ki basınla bir ara yaptı, ne de basın onlarla..

İki taraf da bir türlü biraraya gelmedi, tabiri caizse adeta ‘düşman kardeş’ oldular birbirlerine. Tam bir kopukluk vardı ve bu hep de devam etti, bugüne gelindi. Sanıyorum Prof.Dr. Naci İspir’in bu dekanlığı döneminde eskiye sünger çekileceği yeni bir dönem başlıyor. Konuda ilk ciddi ve samimi adımlar da atılmaya başlandı gibi . En azından kendi adıma söylüyorum. Bu yöndeki haberi ilk ağızdan, dekan yardımcısı sevgili Doç.Dr.Besim Yıldırım’dan duydum, daha da mutlu oldum.

Odasında görüştüğüm Besim hoca, ‘’Bugüne kadar ne Erzurum’da ki gazeteciler İletişim Fakültesi’ne bir sıcak bakamadı, ne de yerel gazeteciler bu fakülteye. Kabul etek gerekirse bu konuda iki taraf da hatalı ve yanlış yoldaydı. Artık her iki taraf da eteklerindeki taşları dökecek ve bundan sonra biraraya gelecek. Artık kaybedecek zamanımız da kalmadı. Bundan sonra daha çok birliktelik, daha çok ortak çalışma’’ dedi, ‘arada ne var?’’ diye sordu. Süper bir gelişme, dilerim bunlar lafta kalmaz ve o birleşme olduğunda bundan yararlanacak olan Erzurum olur!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.