Uzun zamandan beri kırmızı tabloda yeralan Erzurum, nihayet turuncuya döndü. Şimdi yeni hedef belirlendi…

Aşılama oranı, yüzde kırklardan yüzde 56’ya çıktı.

Erzurum, vaka sayısında uzun bir süre 80-90 bandı arasındayken, son günlerde bu oran, 150’ye yani iki katına çıktı. Ancak Türkiye ortalamasındaki artış hızla beş katına ulaştı.

Değil midir ki mavi zaten bu şehrin rengidir. Şu halde maviyle vuslatı daha fazla geciktirmeyelim.

Tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de Koronayla imtihanı amansızca devam ediyor.

AŞI HIZ KAZANDI

Son günlerde vaka ve ölüm sayılarındaki artışa rağmen Türkiye özellikle aşı konusunda hamle üstüne hamle yapıyor. Buna rağmen aşı karşıtlarının yürüttükleri kampanyalar ise, ne yazık ki belli bir kesim üzerinde etkili oluyor. Muhtemelen bu etki yüzünden olsa gerek, ülke genelinde halen aşı olmamış 25 milyona yakın insanımız mevcut…

EN BÜYÜK ÖVGÜ SAĞLIKÇILARA

Gelinen bu durumu, ev ev gezerek aşı yapmaya çalışan sağlık personellerinin özveri ve gayretleriyle başardıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, “Erzurum aşı oranlarında bugün kırmızıdan turuncu kategoriye geçti. Her bir arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vaka sayılarının hızla arttığı bu dönemde, güzel şehrimizde yaşayan herkesi aşı için daha duyarlı olmaya, hep beraber Erzurum'u önce sarıya, sonra riskin düşük olduğu mavi şehirler kategorisine taşımaya davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

YENİDEN EVLERE KAPANMAMAK İÇİN

Kısıtlamaların yeniden geri gelmemesi için herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını kalınca çizen uzmanlar, “Bilimin geldiği son durum şudur: Bu illete karşı savaşın en etkili yol şimdilik aşı, maske, mesafe ve temizliktir. Bunların dışında virüsle mücadelede bilinen bir formül yok. Aşı karşıtlarının ellerinde her hangi bilimsel bir veri olmamasına karşın, toplumu yalan yanlış bilgilerle yönlendiriyorlar” dediler.

MAVİ UZAKTA DEĞİL

Erzurum’un da mavi şehirler kategorisine girmesi için olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, her geçen gün aşı çalışmalarının iyi bir ivme kazandığını ve aşı olan vatandaş sayısının hızla arttığını kaydetti. Bedir, “Ancak bu, iyi olmakla birlikte yeterli değil. En kısa zamanda neredeyse aşılanmamış insanımız kalmamalı. Kurum olarak 7-24 esasına göre çalışıyoruz. Aşı olmamış vatandaşımızın bize gelmesini beklemek yerine biz onların yanlarına gidiyor, tamamen ikna yöntemi ile aşılarının olmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ MEMİŞ’TEN SAMİMİ ÇABA

Erzurum’un kırmızı haritadan turuncuya geçmesinde, sağlık görevlilerinin olduğu kadar Vali Okay Memiş’in de payı çok büyük. Kendisi de geçtiğimiz aylarda Korona olup üstelik bu illeti ağır geçirmesine karşın, asla mücadeleden vazgeçmeyen Vali Memiş, neredeyse günün her saati dışarıda, vatandaşı aşı olmaya ikna etmeye çalışıyor. Vali Memiş’in takındığı bu olumlu tavır geniş kitleler üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Aşı olmamak için direnen binlerce Erzurumlu artık aşı sırasına giriyor ve aşı yaptırıyor.

SİYASETÇİLER MEYDANDA

Aşı olma oranının artmasındaki bir başka etken de, belediye başkanlarının çabaları ve şu günlerde Erzurum’u karış karış dolaşan AK Parti il başkanı Mehmet Emin Öz ve AK Parti milletvekillerinin gayreti oldu. Ayrıca MHP milletvekili Kamil Aydın’ın yanısıra MHP teşkilatının çağrısı da toplumda karşılık buluyor. Belediye başkanları, vatandaşın aşıya kolay ulaşması için her türlü imkanı seferber ederken milletvekilleri ise, gittikleri her yerde önce aşı ve önemine vurgu yaparak konuşmaya başlıyor. Yetkililer, Erzurum’un en geç bir ay içerisinde yüzde 85’nin aşılanmış olacağını tahmin ediyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.