Yaklaşık 30 yıl önce filan Tahir Sağsöz’ü tanıdığımda muhtardı. O zamanki adıyla İstasyon Mahallesi muhtarıydı. Çalıştığım Milletin Sesi, Tercüman ve Türkiye Gazetesi’nde sayısız haberlerini yaptığım Tahir Sağsöz, bugün de muhtar. Ama mahallesinin adı değişti, bugün Ömer Nasuh Mahallesi Muhtarlığını yapıyor.

Muhtarlığı meslek edinen, o görevi ek iş değil, tek iş gören biridir Tahir Sağsöz. 1978 yılında başladığı bu görevi halen daha sürdürüyor ve yaşamının 42 yılı muhtar olarak geçti. En son 31 Mart tarihinde yapılan seçimde de aday olan ve kazanan Tahir Sağsöz, 7 rakibinin yeraldığı bu seçimde en yakın rakibine 2 bin 854 oy farkı atarak muhtar oldu.

20 bin seçmenin bulunduğu Ömer Nasuhi Mahallesi’nin muhtarı, şu anda Doğu’da en uzun görev yapan muhtar olarak da biliniyor. 31 Mart seçimlerinde sonucunu hiç merak etmediğim mahalleydi Sağsöz’ün mahallesi. Karşısındaki rakibi kim olursa olsundu, nasıl olsa kazanacaktı ve öyle de oldu.

‘’Bana bugüne kadar baba, oğul ve de torun oy verdi. 3 kuşağın da oyunu aldım. Çok şükür üzerime ne görev düştüyse de yaptım’’ diyen 69 yaşındaki muhtar, mahalle sakinlerine yaklaşımı ile de her daim muhtar ve taliplilerinin de bana göre rol modelidir..

HAFTANIN AS KARESİ

Bugün 23 Nisan

Neşe doluyor insan!

TUTTUĞUM BABA LAFLAR : İnsanoğlu zenginliğe kırk günde, yoksulluğa kırk yılda alışırmış( Çetin Altan)

DUVARIN DİLİ : Yeni düşmanlar lazım. Eskiler hayranımız oldu!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.