Fazla değil daha bir ay öncesine kadar, askeri, siyasi, ekonomik, ilmi ve yeraltı kaynakları açısından güçlü ve kudretli olduğu düşünülen insani ve sistematik mekanizmaların

Canlı olup olmadığına dahi karar verilemeyen bir mikro organizma karşısında ki iflası, çaresizliği ve acziyeti ile yüzleşmiş olmalarına ve olmamıza rağmen,

Görünen ve anlaşılan o ki hala daha bizi bu mukadderata sürükleyen hadiselerden ve insanlardan ders çıkaramıyoruz olsa gerek ki

Çaresizliğimizin, tükenmişliğimizin, kaybedişimizin üzerinden bile kendimize güç ikame etmeye çalışıyoruz.!

Marifet ve Güç neymiş anlamadınız mı hala; Mazluma rahmet.! Düşene el.! Güçsüze Güç.! Çaresize çare.! Dertliye deva.! Haksızlığa Adalet.! Karanlığa Güneş.! Yanlışa Doğru.! Zalime Tokat.! Zulme Set.! Eğriye Elif gibi olmak mış .! Hala anlamıyorsunuz.!

Bulunduğun konumda birşeyleri değiştirecek omurgalı bir duruşun yok ise güçlüyken, muktedirken aslında sen bir hiç kadar Güçsüzsün hala farkında değilsiniz.!

Hakka kulluğu hakkı ile yapamadığınız için kuldan kulluk bekleyecek kadar şirk müptelası, lakin kulun kapı kulluğuna muhtaç bir acziyetsiniz.! idrak edemiyorsunuz.!

Hakkı tutup kaldırmak varken kul hakkını mahkeme-i Kübra’ya bırakanların belkide ahıyız , vebaliyiz, Adaletsizliğiyiz.! Hakkın terazisinden kaçıyoruz.! Ders alamıyoruz.!

Hırsızların, yolsuzların, hainlerin, doymak bilmeyen nefislerin, makam ve mevki müptalası asalakların belki de geçim kaynağıyız.! Onlara mezelikte hala ısrar ediyoruz.!

Sebep oldukları açlığın, sefaletin, yoksulluğun , mahkumiyet ve mecburiyetin belki de vebaliyiz hala ortak oluyoruz.!

Sahte gülümsemeler , riyakar alkışlar ile kapı kulu cambazların ipi, ayakçı tayfasının kurtarıcı can simidi, yalaka taklacıların yumuşak minderi, zulme ve adaletsizliğe yelken açanların belkide kılıcıyız, mihveriyiz, süngüsüyüz, kalkanıyız, Velhasıl belki de günahıyız hala devam ediyoruz.!

Belki de tüm dünya insanlığının bundan bir ay önceki dönemini bile hayal edemeyeceği bir girdap ve labirent zemininde; Bu gün Marifet nedir? Bilir misiniz.!

Birlik ve beraberliğin dili.! zalimin ve zulmün nihayeti.! Rahmet ve mağfiretin temsilcisi.! Hakkın ve Hakikatin timsali.! Mazlum ve mağdurun limanı.! Yetim ve Fukaranın Kalkanı, Beytül Malın El Emin’i.! Kula kulların girdabı.! Her nevi insanın sevgi ve saygıda vazgeçilmezi olabilmektedir.!

Velhasıl bir saniye sonramızı bile kontrol etmekten acz içerisinde , kaynağından ve mevcudiyetinden emin olamadığımız zerri miskal bir virüsün sebep olduğu bu ahval ve şartlarda marifet nedir bilir misiniz.!

Nefsi öldürmek.! Kibri katletmek.! Gururu ayaklar altına alıp , tevazuda yücelmek.! Velhasıl Emrolunduğun gibi dosdoğru olup.! Seven ve sevmeyen yüreklerde hoş bir seda misali ölümü öldürmek.! İnsanlığı yaşatmaktır.! Vesselam.!

Selam saygı dua…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.