'WINTERFEST 2015 KIŞ FESTİVALİ' COŞKUYLA BAŞLADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Winterfest 2015 Kış Festivali' Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

admin
admin
18 Aralık 2015 Cuma 14:29
'WINTERFEST 2015 KIŞ FESTİVALİ' COŞKUYLA BAŞLADI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Winterfest 2015 Kış Festivali' Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla başladı. 

Yakutiye Medresesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, ilçe belediye başkanları, kurum amiri ve müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum, sadece başarılı spor organizasyonları ile değil, kültürüyle, tarihiyle, sıcaklığıyla herkeste iz bırakan bir kadim şehirdir. Anadolu'nun mihenk taşı olan şehrimiz, olimpiyat meşalesini gururla taşımış, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları vasıtasıyla adını tüm dünyaya duyurmuştur. Atlama kuleleri, buz hokeyi salonları, buz pateni salonu, curling salonu, short track salonu, kandilli biatlon, kayaklı koşu tesisleri, Konaklı ve Palandöken Kayak Tesisleri ile Erzurum kış sporlarını uluslararası boyuta taşıyacak nitelikte bir şehirdir. Yaz, kış, doğa, kültür ve inanç turizminin yaygın olduğu şehrimiz, aynı zamanda bir cazibe merkezidir. Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Üç Kümbetler gibi birçok tarihi ve kültür varlıklarına sahip olan şehrimizde görülmeye değer nice doğa harikası mekanlar bulunmaktadır" dedi.



"ERZURUM OLİMPİYAT RUHUNA SAHİP"

Erzurum'un olimpiyat ruhuna sahip olduğunu ifade eden Sekmen, "Dünya'nın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri olimpiyat ruhuna sahip şehrimizin en önemli turizm değerleridir. Biz Erzurum'a inandık, Erzurum'a güvendik ve EYOWF 2017 organizasyonunu Erzurum'a kazandırdık. Allah'ın izniyle Erzurum'un da bu organizasyonu başarıyla tamamlayacağını biliyor, Erzurum'un bir kez daha tarih yazacağına tüm kalbimle inanıyorum. Hedefimiz, EYOWF 2017 organizasyonunu başarıyla tamamlayıp, 2026 Kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapabilmektir. Geçen sene ilkini yaparak geleneksel hale getirdiğimiz kış festivalimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz" diye konuştu.



"HERKESİ WİNTERFEST'E DAVET ETTİK"

Birçok şehir gezerek herkesi festivale davet ettiklerini vurgulayan Başkan Sekmen, "2015 Erzurum WinterFest/ Kış Festivali ile kışa eğlenceli bir merhaba demek isteyen herkesi festival için Erzurum'a davet ettik. Yaptığımız şehir dışı tanıtım etkinliklerimizle bu yıl Kış Festivalimizi ulusal çapta bir organizasyon haline getirmeyi başardık. Gelecek yıl hedefimiz kış festivalimizi uluslararası bir boyuta taşıyabilmektir. Kış Festivalimiz programını hazırlarken istedik ki, hem şehrimizin Kış Turizm potansiyelini hem de yerel değerlerini tanıtalım. Bir taraftan Kar Küresi gibi 7'den 70'e herkesin ilgisini çekecek organizeler yaparken diğer taraftan dünyanın en uzun Erzurum Baş Bar etkinliği ile Guinness rekorlar kitabına girmeyi hedefledik. Bir taraftan ulusal çapta ün sahibi sanatçılar ile konserler düzenlerken, diğer taraftan Geleneksel Erzurum Akşam Oturma Geleneğini herkese tanıtalım istedik" ifadelerini kaydetti.



"ERZURUM KIŞ TURİZMİ MERKEZİ HALİNE GELDİ"

Erzurum'un dünyanın dikkat çeken şehri haline geldiğinin altını çizen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Erzurum, yapılan yatırımlar ve imkanlarla birlikte, düzenlenen uluslararası organizasyonlarla beraber dünyanın dikkat çeken kış turizm merkezi haline geldi. Winterfest kış festivali ile de bu damgayı vurmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlendiğimiz festivalin bu yıl da hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Organizasyonların Erzurum için önemli olduğunu ifade eden Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz ve Mustafa Ilıcalı, Başkan Sekmen'e ve Vali Altıparmak'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Düzenlenen toplantının ardından Başkan Sekmen ve beraberindeki heyet Winterfest 2015 Kış Festivali kapsamında Yakutiye Meydanı'ndaki kurulan stantları gezerek bilgi aldı. Çat Belediyesi'nin organize ettiği Çat balının tanıtımı amaçlı açılışa gelen yaklaşık 50 kişilik arıcı grubu, arı sesi çıkartarak kısa bir gösteri yaptı. 

Editör

Son Güncelleme: 18.12.2015 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.