Vay uyanık!

Vay uyanık!

admin
admin
03 Nisan 2018 Salı 12:57
Vay uyanık!

Vedat REFAYELİ

Erzurumluların bayıldığı hamurlu yiyeceklerden biridir su böreği. Altı-üstü kızarmış, tereyağıyla yapılmış ve de içinde çivil peynirli su böreğini sanmam ki bir Erzurumlu sevmiyor olsun. Ne varki biraz da yapımı zahmetli bir iş olduğu içindir ki çoğu evde hanımlar kolay kolay da yapmaz. Nazlanırlar açıkçası!

İşte bunu bilen Serkan Akköse, Recep Akdağ Caddesi üzerinde sadece su böreği satışı hizmeti veren bir işletme açtı ve çok da iyi yaptı. Hem hanımları o zahmetten kurtardı hem de böreğe bayılan erkekleri müdavimi yaptı kendine. Açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yaptığı börekçinin işleri bakıyorum da maşallah çok iyi. Allah daha da varetsin. Müşterinin biri geliyor, diğeri gidiyor. Evlere de servis yapılırken fiyatları da mükemmel. Artık burada kadınlar tarafından üretilen böreği tatmayan da kalmadı gibi.

Geçen gün işletmecisi Serkan Akköse ile konuşurken, ilginç şeyler söyledi, onu paylaşayım istedim sizinle. Akköse diyor ki: Kadın geliyor, çantasında sofra bezi. Bizden böreği karton kutu ile değil de demir tepside istiyor. Üzerine sofra bezini sarıp gidiyor. Kendi yaptı diye gösterecek. Erkekler bu işe çok sevindi. Ne yalvaracağım hanıma, gelip burdan alırım diyorlar artık.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumBörekSerkan Akköse
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.