ÜNLÜ KUAFÖRDEN BAYRAMIN SAÇ MODASI

Dünyaca ünlü saç tasarım uzmanı Harun Cici bayramda saç modası ile ilgili bilgiler paylaştı.

22 Eylül 2015 Salı 16:14
ÜNLÜ KUAFÖRDEN BAYRAMIN SAÇ MODASI
Dünyaca ünlü saç tasarım uzmanı Harun Cici bayramda saç modası ile ilgili bilgiler paylaştı.
Güzellik estetik ve saçın kadının ve erkeğin en önemli vazgeçilmezlerinden biri olarak insanın varoluşundan beri ön planda olduğunu hatırlatan Cici kuförlük tarihi konusunda şunları söyledi: "Kuaförlük tarihine baktığımız zaman önce medeniyetin beşiği olan Mezopotamya’dan çıkmış bir meslek. Kar“ iş, „por“ saç, „karker“ işçi Karepor saç işçisi anlamına gelen kelimeden türemiş, zamanla kuaför halini almıştır. Güzelliğine düşkün olan Mısır kraliçesi Kleopatra’nın kareporları olduğu tarihi kayıtlarda mevcuttur. Osmanlı’da Lale Devri’nde sarayın harem dairesinde saçların önemi bilinmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet devrimleriyle birlikte saçlara gelen özgürlük kuaförlüğünde önünü açmıştır. 1930’lu 1940’lı yıllarda gelen Rus, Yunan ve Ermeni asıllı gayrimüslimler tarafından İstanbul’da yaygınlaşmaya başlamış olan kuaförlük zamanla ülkenin en ücra köşelerine kadar yayılmıştır” ifadelerini kullandı.
70’li, 80’li hatta 90’lı yıllara kadar bayramlarla saç tuvaletinin özdeşleştiğini, özellikle bayram öncesi arife günlerinde sabahlara kadar kuaför salonları açık olup saçların özenilerek hazırlandığını kaydeden Harun Cici, günümüzde de bayram deyince her ne kadar bir tatil telaşının yaşansa da saç bakım ve tuvaletinin geleneklerimizdeki önemini korumaya devam ettiğini söyledi. Cici „Hani diyor ya şair, (bayramlar mı eskidi, bizler mi yaşadık?)“ şeklinde konuştu.
BAYRAMDA SAÇ MODASI

Cici bayramda saç moda ve trendlerini ise şu şekilde değerlendirdi: „Bu bayramda da hayatın her alanında olduğu gibi saçlarda doğallık ve doğaya dönüş  devam ediyor. Renklerde sıcak tonlar ve kızıl tonlar, çikolatalar hakim ama kadınların vazgeçilmezi olan sarı saç, röfle ve balyajlar ön planda. Bizim kültürümüzde Anadolu’dan gelen ve dünyaya yayılan örgüler bu senenin trendleri arasında.
Özellikle salaş örgüler bu bayramda da fazlasıyla arzı endam edecek. Bu vesileyle vatandaşlarımızın bayramını kutlarken, tüm dünyada ve ülkemizde barış, dostluk ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bayram tadında bir gelecek diliyoruz.” 


Editör

Son Güncelleme: 22.09.2015 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.