ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AYDİLGE KONSERİYLE COŞTU

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi, Atatürk Üniversitesi’yle ortaklaşa gerçekleştireceği, “9 Mayıs Avrupa Günü” etkinlikleri kapsamında panel sonrası Aydilge konseriyle kutlama yapıldı.

07 Mayıs 2014 Çarşamba 08:14
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AYDİLGE KONSERİYLE COŞTU
Atatürk Üniversitesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilen programda ilk olarak, “Gençler ve Avrupa Birliği” konulu bir panel düzenlendi. Panelin ardından Aydilge muhteşem performansı ile sahne aldı. Pop Rock müziğinin sevilen sanatçısı Aydilge; sahnede en sevilen “Yine Ben Aşık Oldum”, “Takıntı”, “İstanbul” isimli en sevilen kendi şarkılarının yanı sıra “Cesaretin Var mı Aşka”, “Erkekler de Yanar”, “Sorma” isimli Türkçe coverlara ve İngilizce coverlara da yer verdi.

Yaklaşık iki bin kişinin izlediği konserde bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile gençleri sahne boyunca coşturan Aydilge, şu sıralarda listelerde zirveyi zorlayan ve müzik kanallarında sıkça yayınlanan “Aşk Paylaşılmaz” isimli slow şarkısını yoğun istek üzerine iki kez seslendirdi.

Aydilge, “Rock müzik yaparken asla kendi coğrafyamızın ögelerini reddetmiyorum. Bu toprakların müziğini rock müziğine harmanlıyorum" dedi. Aydilge, konser öncesi yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Geçen sene albümünün çıkarttık. Uzun süredir turnedeyiz, yollardayız ama ilk defa konserlerimizden biri Erzurum’da yapılacak ve biz çok mutluyuz ekip olarak da. Bir yandan da yeni müzik çalışmaları devam ediyor. Konserleri sürekli vermek üretim çalışmalarını aksatmak anlamına gelmiyor yolda bile ben sürekli beste yapmaya devam ediyorum. Konser vermek beni bir yandan besleyen bir şey o insanlarda aldığım güzel enerji ile konser verip beste yapmaya devam ediyorum. Aynı şekilde keyifli bir macera devam ediyor. Ben kendimi çok rockcı olarak tanımlamıyorum çünkü kendimi herhangi bir kalıba sokmayı pek sevmiyorum ama içinde rock ögelerini barındıran bir müziğim var. Ama rock temalarını kullanırken asla kendi coğrafyamızın öğelerini de reddetmiyorum. Bu toprakların müziğini de harmanlıyorum ya da batı ile doğu müziğini mutlaka kesiştiği o güzel noktaları yediriyorum müziğimin içine çünkü işin güzelliği buradadır. Dolayısıyla çok rock müzik diye kestirip atmıyorum. Bizim topraklarımızın güzelliği burada yatıyor zaten kesişme noktalarında. Rock müziğe bakış açısında da böyle bir güzelleşme başladı. Önceden rock müziğine hep bir ön yargı vardı belki müzisyenlerinde bir kısır alana sıkışmasında kaynaklı, sadece dinleyicinin suçu değildir bu müziği yapanlarda da kısırlık olabilir. Şuan karşılıklı olarak hem dinleyicilerde ve müzisyenlerde gelişmeler var. Bunun sonucunda yenilikçi bakış açıları ve çok güzel temalar gelişiyor.”

Editör

Son Güncelleme: 07.05.2014 08:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.