TORTUM’DA ‘CİCİ’ FESTİVAL

Dünyaca ünlü kuaför Harun Cici'nin organize ettiği, memleketi Erzurum Tortum Alapınar Köyü'nde gerçekleşen festival tamamlandı.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 23:38
TORTUM’DA ‘CİCİ’ FESTİVAL
Dünyaca ünlü kuaför Harun Cici'nin organize ettiği, memleketi Erzurum Tortum Alapınar Köyü'nde gerçekleşen festival tamamlandı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...
Dünyaca ünlü kuaför Harun Cici'nin geçen sene aldığı bir kararla, doğduğu topraklar olan Erzurum'un Tortum İlçesi'ne bağlı Alapınar Köyü'nde hayata geçirdiği festival, geçtiğimi günlerde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Festival boyunca bir çok yerel etkinlik gerçekleşti ve Alapınarlılar keyif dolu anlar yaşadı.
 
Festival kapsamında tamamen yerel olan ve köylünün ürettiği yemekler ve tatlıların tanıtımı yapıldı; düzenlenen konser ve eğlencelerde yöreye ait bir çok eser seslendirildi ve geleneksel halk oyunları oynandı. Bunların yanında festivalin anafikirlerinden birisi olan köyün dünya çapında nam yapmış Kırmızı Benekli Alabalıkları'nın da önemine değinilerek, doğal yaşamın önemi hakkında mesajlar verildi. Festivalde ayrıca Alacapınar Köyü civarında yer alan eşsiz doğal manzaralara geziler düzenlendi.
 
Cici'nin organizasyonunu yaptığı festivale Erzurum İl Kültür Müdürü Fikret Öztürk, Alapınar Köyü'nün yetiştirdiği müzisyenler Volkan Söğüt, Pekin Kara, Mustafa Yalçın, Burhanettin Çoban, Tiyatro oyuncusu Oktay Parlar, köy muhtarı Dursun Ali Söğüt destek verdi. Ayrıca Harun Cici'nin İstanbul Kadıköy Belediyesi'nde çalışan yeğeni Mehmet Cebe, getirdiği tam bin adet Türk bayrağıyla, Fuat Ateş Usta olarak tanınan aşçı da hazırladığı 1000 kişilik dev cağ kebabı, döner ve pilav yemeğiyle festivale renk kattı.
 
Festival hakkında bilgiler veren dünyaca ünlü kuaför Harun Cici, festivalin önümüzdeki sene büyüyerek devam edeceğini, tamamen köylülerinin katılımıyla gerçekleştirdiği festivali daha da geniş kapsamlı yapacaklarının sinyalini verdi. Cici, "Geçen sene bu projeyi tasarladığımızda, kimse bunun gerçekleşeceğine ihtimal vermiyordu. Ancak bir gecede arkadaşlarla toparlanıp hayata geçirdik. Dışarıdan kimseye haber vermedik, yalnızca kendi köylümüzle, kendi köyümüzde planladık bu festivali. Başka bir deyişle yıllardır planladığımız 'akraba turizmi' projesini hedefledik. Normal şartlarda kışın 10-15 hane köyde yaşarken, bu festival dahilinde 1000'den fazla kişinin katıldığı renkli bir gösteri oldu. Seneye bu festivali daha da geniş kapsamlı halde büyütüp, ulusal çapta bir etkinliğe dönüştüreceğiz. Ana hatlarını çizdik ve çok geniş kapsamlı köy seyirlik tiyatro oyunları ve Türkiye çapında nam salmış Erzurumlu sanatçıların da katılacağı çok güzel bir festival düzenleyeceğiz. Festivalimize Vali, Belediye Başkanları, Emniyet Müdürü ve bir çok bürokratı da davet edeceğiz" açıklamasını yaptı.
 
Festivalin ertesi günü de Harun Cici, merhum arkadaşı Cevat Çoban'ın oğlu Mehmet Çoban'ın düğününe katıldı. Burada da Cici ve hemşerileri renkli görüntüler oluşturdular.

Editör

Son Güncelleme: 04.08.2014 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AYSUN GEMALMAZ 2015-04-02 21:12:00

muhteşem ..gurur duydum ..

Avatar
Nahide yardımcı 2014-08-07 23:17:45

insanın memleketi gibi yok tebrikler