Şen-Kay Hızek Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Erzurum'un Şenkaya ilçesindeki kızak yarışlarında dereceye girmek isteyenlerin mücadelesi ilgiyle izlendi

admin
admin
13 Şubat 2018 Salı 09:27
Şen-Kay Hızek Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde "Şen-Kay Hızek Festivali" kapsamında yapılan kızak yarışları, renkli görüntülere sahne oldu.

Şenkaya Kaymakamlığı, ilçe belediyesi ve Doğa Sporları Kulübünce bu yıl ilki gerçekleştirilen festivalde kızak yarışları düzenlendi.

İlçenin Şirankes mevkisinde yapılan ve 12-18, 18-30 yaşları ile 30 yaş üstü kategorilerindeki mahalle sakinlerinin mücadele ettiği yarışlarda, 60 katılımcı derece elde etmek için çaba gösterdi.

Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda kızaktan düşen yarışmacılar, küçük çaplı kazalar yaşadı.

Yarışlar sonucunda dereceye girenlere Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve diğer katılımcılar kupa, madalya ve çeşitli ödüller dağıtıldı.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kızak yarışlarında renkli görüntüler oluştu.

"İYİ BİR ORGANİZASYON GEÇİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kaymakam Dereci, yaptığı açıklamada, yapılan organizasyonların, bölgenin geçmişi ve kültürüne dayanması gerektiğini belirtti.

Festivalin ilkini gerçekleştirmelerine karşın katılımın yoğun olduğunu aktaran Dereci, "İyi bir organizasyon geçirdiğimizi düşünüyorum. Erzurum'da kış organizasyonlarının daha fazla artırılması gerekiyor. Erzurum kar ve kış turizmi konusunda önemli noktada. Şenkaya ilçesi olarak bu organizasyonları ciddi anlamda önemsiyoruz, geleceğin de kış organizasyonlarında olduğunu düşünüyoruz. Bu organizasyonların önümüzdeki yıllarda devamının geleceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

"ERZURUM KAR TURİZMİNDEN CİDDİ ŞEKİLDE FAYDALANMAKTA"

Belediye Başkanı Özcan da organizasyon hakkında olumlu tepkiler aldıklarını anlatarak, "Kar, bizler için belki geçmişte zulümdü ama artık Erzurum kar turizminden ciddi şekilde faydalanmakta. İlçemizin yükselti ve ovalarında çok sayıda kar pisti var, kar kalitesi çok yüksek. Festivalle sosyal, kültürel ve ekonomik fayda sağlayalım istedik. Sosyal boyutunda ise insanlarımızı bir araya getirmek.. Birliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz." diye konuştu.

Özcan, ilk kez yapılan organizasyonun geleneksel hale getirilmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Festival, katılımcılara haşlanmış patates ve çeşitli yemek ikramıyla sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 13.02.2018 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.