O eskiden öyleydi Naci ağabey!

O eskiden öyleydi Naci ağabey!

admin
admin
22 Ocak 2019 Salı 18:49
O eskiden öyleydi Naci ağabey!

Vedat REFAYELİ

Naci Kaçtıoğlu’nu seyretmemiş olan Erzurumsporlu taraftarların çok şey kaçırdığını düşünüyorum.

O, Erzurum takımının gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncularından biriydi. Özellikle kendi ekseni etrafında topla dönüşleri vardı ki bugün bile çoğu oyuncuda olmayan bir özellikti o. Oynadığı 80’li yıllarda onun ayağına top geldiğinde o topun hangi noktaya gideceğini kimse kolay kolay kestiremezdi.

Sürati, dayanıklılığı ve de yüksek pas yüzdesi ile bende iz bırakan mavi-beyazlı oyunculardan biridir. Çalımları, adam eksiltmeleri ile o dönem taraftarın gözbebeklerindendi. Sol ayaklı oyucu olduğu için ‘’Çollo Naci’’ lakabıyla anılan oyuncu, genelde serbest oynardı ve oyun zekası yanında oyun disiplini üst düzeydeydi.

90 dakikalık oyunu aynı tempoda sürdürmeyi başaran bir oyuncu olan Naci Kaçtıoğlu, futbolu bir bırakıp pir bırakan oyunculardandır. Öylesine kıymetli bir oyuncu nasıl olur da futboldan bu kadar uzak kalır, futbol topuna bu kadar soğuk olur, halen daha anlamış değilim. Bana göre o da zamanı gelmeden futbola veda edenlerden biriydi.

Tam doymamıştık aslında ona. Bugün TEDAŞ’dan emekli olduktan sonra köşesine çekilen ve emekliliğin tadını çıkaran Naci ağabeyi niye şimdi gündeme getirdim. Şundan. Facebook’ta bir paylaşımda bulundu dün. Konyaspor mağlubiyeti üzerine, ‘’Biz eskiden bu havalarda gelen takımları 8’lerdik’’ dedi.

Gerçekten de belki rakam abartılı olabilir ama bu hava şartlarında o dönemler Erzurum’dan gelen takımlar adı ne olursa olsun kolay kolay puan alamazdılar. Karlı ve de buzlu zemin illa ki gelen takımların havasını bozardı.

Biraz da Erzurumlu oyuncu sayısı çoktu diye hep özellikle kış aylarında kazanan taraf ev sahibi Erzurum olurdu. Ama şimdi durum o Naci ağabeyinin durumu gibi değil. Ne sahada Erzurum’un iklimine adapte olmuş oyuncu var ne de zemin o zemin!

Bu vesile ile Naci ağabeye ile kucak dolusu selamlar gönderiyorum.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumNaci Kaçtıoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.