Metin Kara ve toprak!

Metin Kara ve toprak!

admin
admin
13 Mart 2019 Çarşamba 08:30
Metin Kara ve toprak!

Vedat REFAYELİ

Erzurum’da kıymeti çok da anlaşılmamış sevdiğim sanatçılardan birisidir Metin Kara.

O’nu sadece şarkı söyleyen bir adam olarak değil, enstrüman çalan, beste yapan, şiir yazan bir adam olarak da tanır, önemser ve severim. Yıllardır çizgisini bozmadan, her gün kendisini yenileyen, herkes ile pozitif ilişkiye giren bu adama hayrandım zaten ama bu hayranlığım yeni bir parçasını keşfettiğimde daha da arttı.

Müdavimi olduğu İbrahim Erkal Kültür Sanat Merkezi’nde Oktay Parlar’ın yönetimindeki Dadaşlar Grubu’nun bir organizasyonunda Toprak adlı bir parçayı söyledi ki bayıldım, bayıldım. Sadece tiyatro oyunculuğu ile değil, böyle müzik alanında da yetenekli olduğunu gösteren Oktay Parlar’ın darbukası eşliğinde kendi yazdığı Toprak şarkısını seslendiren Metin Kara, büyüledi adeta. Özellikle nakaratlarına bayıldığım parçayı o kadar güzel seslendirdi ki bir daha söylemesini istedim.

***

Yanımdaki Ziya Kibar’ı da çimdikledim o ilk söylerken bu parçayı, ‘’Süper değil mi Allah aşkına?’’ dedim. Vallahi kalktım, Oktay ile birlikte bu güzel parçayı söyleyen Metin’i ayakta alkışladım. Açıkçası hem sözlerine hem müziğine hayran kaldığım parçayı bu kadar güzel söylüyor olmasına da şaşırmıştım Metin Kara’nın. Niye şaşırdım, onu da anlamadım ya. Çünkü Metin bunu yapan bir sanatçı.

Sanırım siz de İstanbul çok mu uzak toprak/Arada bir buluşak toprak/Etilerde oturup/Lafı belini kırak toprak diye nakaratlarını ve müzik kalitesini görseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. 12 Mart akşamı Nurullah Akçayır, Fatih Koçak gibi önemli sanatçılar ile 12 Mart konserinde sahne alacak olan Metin Kara’yı gidin seyredin, hele de söylerse eğer o parçayı ağzından bir dinleyin bana çok hak vereceksiniz, çok..

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2019 07:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.