Mertoğlu bu konuda haklı Çalmaşır!

Mertoğlu bu konuda haklı Çalmaşır!

admin
admin
23 Nisan 2019 Salı 12:10
Mertoğlu bu konuda haklı Çalmaşır!

Vedat REFAYELİ

‘’Ayşe Erzurum’a gelin olaydı’’ adlı yazdığı eserini TRT’nin repertuarına sokmayı başaran Erzurumlu halk ozanı Mevlüt Mertoğlu’nun, sanatçı Mehmet Çalmaşır’a sitemi var.

Kaynak kişisi olduğu parçasını TRT’de okuyan Mehmet Çalmaşır’ın kendi isminin de yeraldığı kıtayı okumadığından yakınan Aşık Mevlüt Mertoğlu, ‘’Bunu emeğe karşı bir saygısızlık, haksızlık olarak görüyorum. Kendi yazdığım ve çeşitli yerlerde sazım ve sesimle okuduğum parçalarımı TRT mikrofonlarında okumasından her daim şeref duyduğum Mehmet Çalmaşır gibi bir ağabeyimin bunu yapıyor olmasını kabul edemiyorum. Ağabeyimden isteğim özellikle bana ait olan bu parçayı adımın da geçtiği son kıtası da olmak üzere bütünüyle okumasıdır. Bu konuda bir düzenlemeye, format değişikliğine giderse çok memnun olacağım’’ diyor.

Benim de ilk dinlediğimde hem sözlerini hem de müziğini dinlediğim ‘Ayşe Erzurum’a Gelin Olaydı’ parçasının TRT’de okunması konusundaki halk ozanımızın bu isteğini ben de makul ve yerinde buluyorum.

Öyle ya. Adam kendine has duygular ile bulmuş ve TRT’nin repertuarına da sokmayı başarmışsa bu parça onun adı ile kayıtlara geçmeli diye düşünüyorum. Bu arada sözkonusu eserin de bir hikayesi var ki, ben Aşık Mertoğlu’ndan dinledim, bayağı bir ilginç. İnşallah müsait bir günde bu parçasının yaşanmış hikayesini size de anlatırım..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.