Korna çalmak kültür olmuş!

Korna çalmak kültür olmuş!

admin
admin
03 Temmuz 2018 Salı 13:38
Korna çalmak kültür olmuş!

Vedat REFAYELİ

İnsanların giderek birbirine benzediği söylenir. Hele de insanın yaşadığı şehire benzediği söylenir ki, bunu ben çok doğru bulur ve hak veririm. Bunu niye söylüyorum. Şunun için. Erzurum’da son zamanlarda bir adet hasıl oldu.

Erzurum’da derken, trafiğinde. Işıkların olduğu bir kavşakta daha sarı ışık yanar yanmaz arkadaki aracın öndeki araca hareket etmesi için korna çaldığını sanırım bilmeyen, görmeyen yok. Başka illerde pek görmediğim için acayip garip bir durum gibi duruyordu. Du diyorum, çünkü düne kadar benim için öyleydi! Gerçekten de arkadaki aracın sürücüsünün daha yeşil ışık yanmadan öndeki aracı korna ile uyarması hem hoş değil hem de abes. Eğitim Fakültesi kavşağında aynı şeyi dün ben yaptım.

Öndeki araç yeşil yandığı halde hareket etmedi, ben de kornaya bastım! Belki bir 3 saniye daha bekleyebilirdim, ama beklemedim. Anladım ki bu bir kültür haline gelmiş ve ben de o kültüre dahil olmuşum! Trafikte çok yadırgardım o durumu. Artık ben de kendimi yadırgamaya başladım! Ve daha önce tekrarladığım sözü bir kere daha tekrarlıyorum.

Yok aslında Erzurum’da sürücülerin birbirlerinden farkı! Erzurum’da trafikte herkese birbirine benziyor! Kabul ediyorum, ben dahil!

NOT :Gelişmiş hiçbir şehir ve ülkede korna sesi duyamazsın sözü doğru mu, değil mi bilmiyorum. Sadece öteden beri öyle duyar dururum! Bilenler beni bir aydınlatırsa mutlu olurum!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKorna
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.