Kıtlaması cebinde!

Kıtlaması cebinde!

admin
admin
22 Ekim 2020 Perşembe 07:44
Kıtlaması cebinde!

Vedat REFAYELİ

‘Alışkanlıklar inatçıdır. Onu kapıdan kovsanız da pencereden girer’ derler.

Galiba İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin efsane İSTON ve İSFAD’ın eski genel müdürü hemşehrimiz Ahmet Ağırman’ın bir alışkanlığı da tam onu anlatıyor.

Bugünlerde emekliliğin tadını çıkaran ve ilk defa dede olma mutluluğunu yaşayan Ahmet Ağırman, her Erzurumlu gibi o da çay tiryakisi.

Ama o, aynı zamanda da eski alışkanlığından dolayı o çayı ancak kıtlama şeker ile içiyor.

Onca yıldır tanırım.

İlk tanıdığımda da Refah Partisi’nin Erzurum İl Genel Meclis üyesiydi.

Eyüp Sultan’daki işyerine gittiğimde yanında kıtlama şekeri ile görünce şaşırmadım desem yalan olur.

Kıtlama şekerin Erzurumlular ile ne kadar ilgili olduğunu bilirdim ama böyle bir olaya, yanında taşınmasına ilk defa şahit oluyordum.

Tecrübeli inşaat mühendisi bürokrat,‘’Ben yıllardır böyleyim. Kıtlama şekerimi hep yanımda taşırdım. Hatta rahmetli İbrahim Erkal de bilirdi bu yönümü. Birlikteyken çay içerken, ‘hele ağabey kıtlama şekerini çıkar da bir çay içelim’ derdi. Nur içinde yatsın. O da benim gibi çay içerdi ama kıtlama şeker ile severdi’’ diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.