KIŞ FESTİVALİ COŞKULU BAŞLADI

Winterfest kortej yürüşü saat 18.00'de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katılımıyla Narmanlı Cami önünden başladı.

13 Aralık 2014 Cumartesi 10:18
KIŞ FESTİVALİ COŞKULU BAŞLADI
Narmanlı Camisi önünde toplanan ve AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, atlı kızakçı ve ciritçilerin de bulunduğu, meşaleler taşıyan grup, Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı'na kadar yürüdü.
Ellerinde meşale bulunan binlere kişi, Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal'in seslendirdiği 'Hadi gel Erzurum'a gel' şarkısının müziği eşliğinde yürüdü. Atlı ciritçiler ve atlı kızakların yer aldığı kortejde elinde Türk bayrağını dalgalandıran 82 yaşındaki beyaz sakallı ciritçi Baki Bayraktutan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tarihi Yakutiye Medresesinin ışık şovla aydınlatılırken Cumhuriyet Caddesi boyunca devam eden kortej Havuzbaşı Meydanında sona erdi.
Kortejde, boks, kayak, atletizm, buz pateni, curling, short track başta olmak üzere birçok branştan sporcu ve yönetici, Türk bayrağı ve kulüplerinin flamalarını taşıdı.
Havuzbaşı'ndaki Erzurum Kent Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından ışık ve havai fişek gösterileri yapıldı.

Editör

Son Güncelleme: 13.12.2014 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.