İlkbaharda yağan kar, "Erzurum 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz" dedirtti

Yeniden beyaz gelinliğini giyen tarihi yapılar ve parklarda güzel manzaralar oluştu

admin
admin
13 Mart 2021 Cumartesi 07:49
İlkbaharda yağan kar, "Erzurum 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz" dedirtti

Ülkenin güneyi başta olmak üzere diğer bölgelerinde sıcak hava etkili olurken, soğuk havası ozanların türkülerine de konu olan Erzurum'da ilkbaharın ilk ayı olan martta kıştan günler yaşanıyor.

Türkiye'nin en soğuk kentlerinden Erzurum'da ilkbaharın ilk ayı olan martta etkili olan yoğun kar yağışı il merkezini yeniden beyaza bürüdü.

Kış aylarında hava sıcaklığının zaman zaman gece sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ve buzlanma nedeniyle sıklıkla kazaların meydana geldiği Erzurum'da, mart ayında yaşanan kar ve tipi, kışı aratmadı.

Ülkenin güneyi başta olmak üzere diğer bölgelerinde insanlar sıcak havanın keyfini sürerken, "Erzurum, 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz" deyimiyle soğuk havası ozanların türkülerine de konu olan kentte şu sıralar kıştan günler yaşanıyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece ölçüldüğü kentte, kar kalınlığı 32 santimetreye ulaştı.

Yeniden beyaz gelinliğini giyen tarihi yapılar ve parklarda güzel manzaraların oluştuğu kent, Anadolu Ajansı (AA) ekibince drone ile görüntülendi.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2021 08:00
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKışKarYaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.