Güzele ne yakışmaz!

Güzele ne yakışmaz!

admin
admin
20 Mart 2018 Salı 12:45
Güzele ne yakışmaz!

Vedat REFAYELİ

Bu da artık benim ilgisizliğim, cahilliğim olsun. İlk olarak 12 Mart’ta TRT Erzurum Radyosu’ndan dinlememiş olsam vallahi de İsmail Bingöl’ün o şiirinden haberim olmayacaktı, billahi de.. ‘’Bu sesin gölgesinde asker vatanı bekler, her ses bu sese bağlı. Bu ses Allahuekber’’ diye biten o muazzam Çanakkale şiiri, son yıllarda dinlediğim en güzel şiirlerden biridir. Galiba en çok da ‘’Beni bir geceyi delen bir ışık seliydiler, düşmanın namlusundan süzüldüler. Çanakkale acıyı hissetmeden ölmektir, bu toprağın aşkıyla göklere yükselmektir’’dizelerine bittim! Şiiri, dün yazarı İsmail Bingöl ağabeyle konuşurken bu konuda bayağı bir ‘cahal’ kaldığımı da anlamış oldum. Meğer İsmail ağabeyin ‘Bu ses Çanakkale’den’şiiri, hem bestelenmiş hem de TRT’nin bir sanatçısı şarkı formatında seslendirmiş. Sanat Müziği tadında. Üstüne üstlük bir de klibi çekilmiş, yayında. Az sonra öğreniyor ve de dinliyorum ki bu şiir bir şiirden fazlasıymış..

***

Şiir güzel de şarkı formatında okuyan o TRT sanatçısı kötü mü? İnanılmaz güzel, siz de youtube kanalına girin izleyin. Muaazzam güzel seslendirilmiş ve harika bir klip olmuş. Seslendiren sanatçı Erzurumlu TRT sanatçısı Didem Dilara Duman Avar! Hüseyin İpek’in kürdülihicazkar makamında bestelediği parçayı seslendiren Didem Dilara, sadece Türk Halk Müziği değil, Sanat Müziğini de güzel söylüyor. Kendisini ilk gördüğümde ‘Lütfen sanat müziği de söyle’ diyeceğim. Bir dinleyin ne dediğimi anlarsınız. Hazırlanan 4 dakikalık klip de bir o kadar güzel. Profesyonelce hazırlanmış, üzerinde yoğun çalışıldığı belli. Tabi TRT’ci eşi sevgili Murat Avar’ın parmağı var bu işte! Klibin hem yönetmeni hem kameramanı hem de kurgucusu olmuş. Bu Didem Dilara’nın da ilk klibi. İnşallah devamı gelir, bu bir başlangıç. Özellikle çekim açılarına ve kurguya bayıldım. Bağlama sanatçısı Said Gülebenzer ve kanun sanatçısı Selçuk İçoğlu da enstrümanlarıyla o sese ayrı bir güzellik katmışlar. Kısacası beste güzel, seslendiren güzel, şiir de güzel olunca, dün gel keyfim gel ettim…

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.