Gündüz kayak akşam kaplıca keyfi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerine sahip Erzurum, yerli ve yabancı turistlere sabah kayak akşam kaplıca keyfi sunuyor.

admin
admin
24 Ocak 2018 Çarşamba 12:41
Gündüz kayak akşam kaplıca keyfi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerine sahip olan ve termal turizmde de söz sahibi olmayı hedefleyen Erzurum, yerli ve yabancı turistlere sabah kayak akşam kaplıca keyfi yaşama imkanı sunuyor.

"Kayak" denilince ilk akla gelen kentlerden Erzurum, sahip olduğu kayak merkezleri ve termal tesisleriyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Dünyanın önde gelen kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezine her yıl gelen binlerce kayaksever, gün içinde yaptığı kayağın yorgunluğunu akşam saatlerinde gittikleri Aziziye ilçesi Ilıca semtindeki kaplıcalarda gideriyor.

Birçok otel ve konaklama alanının yer aldığı kentte aynı gün hem kayak hem kaplıca keyfi yaşayabilen turistler, kültür ve medeniyet şehri Erzurum'un tarihi ve turistik mekanlarını gezip yöresel lezzetlerden tadabiliyor.

Ilıca Termal Kaplıcalarının eklem, deri ve cilt hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, yaptığı açıklamada, Erzurum denilince akla kar ve kış sporlarının geldiğini belirterek, kente beyaz örtünün yakıştığını söyledi.

Erzurum'un en önemli özelliklerinin kayak merkezleri ve termal kaplıcalar olduğunu ifade eden Orhan, "Erzurum'da gündüz kayak yapıp akşam o yorgunluğu termal kaplıca keyfiyle atabiliyorsunuz. Amacımız kayakseverlere kayak keyfini yaşatırken bunun yanında kentteki termal turizm potansiyelini de göstermek." dedi.

Orhan, kış ve termal turizmin bir arada yaşandığı Erzurum'un bu iki özelliği barındırması sebebiyle Türkiye'nin ender noktalarından birisi olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz bunu eksi 40'tan artı 40'a yolculuk olarak da söylüyoruz çünkü suyumuz 39,6 yani yaklaşık 40 derecelerde ve Erzurum soğuklarıyla meşhur, sıfırın altında 40 dereceleri gördüğümüz kent. Erzurum'da kış ve termal turizmi bir arada sağladığımızda gerçekten kayakseverler için bulunmaz fırsatlar sunuyor. Tesisimizden müşterilerimiz kayak kıyafetlerini giyip arabaya bindikten sonra yaklaşık 13-14 dakikalık yolculuğun ardından Palandöken Kayak Merkezi'nde kendilerini bulabiliyor. Yine aynı şekilde müşterilerimiz kayak sonrası yorgunluklarını tesiste kaplıca keyfiyle atabiliyor."

Ilıca Termal Kampüsü'nün 150 yatak, 3 büyük havuz ve 18 aile kabini kapasitesinde olduğunu anlatan Orhan, kaplıcanın yaz kış yerli ve yabancı misafirlerden yoğun ilgi gördüğünü aktardı.

Orhan, kaplıcanın günübirlik doluluk oranlarının yüzde 80'lerin üzerinde olduğunu ve yılda ortalama 200 bin kişiyi misafir ettiklerini dile getirerek, kaplıcanın sağlık açısından da önemli faydalarının bulunduğunu belirtti.

Vatandaşların kayak sezonu haricinde de termal tesislerden yararlanmak için geldiğini ve her kaplıcanın kendine has şifalarının olduğunu vurgulayan Orhan, şunları kaydetti:

"Kaplıcamız halk arasında çok net şekilde bilinir ki eklem, cilt ve deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra böbrek taşı ve fiziki rahatsızlıkları bulunan kişiler içinde şifa kaynağı. Kaplıcamız Resmi Gazete'de yayımlanan 'Sosyal Güvenlik Kurumunun reçeteli hastaları kabul edebilir' listesinde yer alıyor. Tesisimize kayakseverler ve misafirlerimiz 1 yıl öncesinden rezervasyon yaptırıyor. Gün içinde kayak yaptıktan sonra hem konaklıyor hem de kaplıcadan faydalanıyor."

Orhan, kayak yapmak için kente gelen misafirleri Ilıca Termal Tesislerine davet ederek, "Misafirlerimiz kayak yorgunluklarını kaplıca keyfiyle çıkarabilir. Eksi 40'tan artı 40'a yolculuk gerçekten kayakseverler için bulunmaz fırsat. Bütün kayakseverleri kayak sonrası termal keyfi yaşamaları için Ilıca'ya davet ediyorum." dedi.

"GÜNDÜZ KAYAK, GECE KAPLICA KEYFİ ERZURUM'A HAS ÖZELLİK"

Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akça da Palandöken'in Türkiye'nin en kolay ulaşılabilir kayak merkezi olduğunu söyledi.

Kentin termal turizm yönünden de zengin olduğuna işaret eden Akça, "Erzurum kış turizminin yanında kaplıca şehridir, gerek şehir merkezi gerek çevre ilçelerinde çok sayıda doğal kaplıcaları mevcut. Gündüz kayak, akşam kaplıca keyfi sadece Erzurum ve Palandöken'e has özelliktir. Palandöken'e gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz bu imkandan faydalanıyor. Kayakseverler yorgunluklarını termal kaplıcalarla gideriyor." dedi.

Akça, kayak tesislerine gelen turistlerin kentteki kaplıcalara giderek hem şifa bulup hem de kayak yorgunluklarını attıklarını anlatarak, "Türkiye'de hem kayak hem de kaplıca keyfi yaşamak için ve en rahat şekilde kayak merkezlerine ulaşmak için Palandöken çok iyi bir tercih. Erzurum kültürel gezisi, termal kaplıcaları misafirlerini memnun eden bir şehir." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Halit Tülüoğlu da Erzurum'a Almanya'dan tatil için geldiğini belirterek, "Almanya'dan ailece Erzurum'a geldik, pistler ve hava çok güzel. Erzurum'da termal turizmin olması bu şehre ayrıca renk katıyor. Buraya gelenler mutlaka kaplıcalara gidiyor. Biz de kayak sonrası gideceğiz." dedi.

Vatandaşlardan Cemil Göksu ise "Yılbaşında Erzurum'a geldik. Pistler harika, heryer kar, gayet memnunuz. Erzurum'daki kaplıcalara giderek kayak yorgunluğumuzu atmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Kayak sonrası kaplıcaya gelen vatandaşlardan Muhammet Kotan da Erzurum'daki kayak tesislerinin ülkenin en güzeli olduğunu ifade ederek, "Kayağımızı yaptık, aynı zamanda yorgunluğumuzu, hastalıklarımızı Ilıca'daki kaplıcaya gelerek sıcak şifalı suya girerek atıyoruz. Bu imkanların Erzurum'da olması çok güzel. Buraya gelenler çok memnun." dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKayakKaplıca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.