Erzurum’da sıra dışı bir düğün

Erzurum’da daha önce eşi ve benzeri görülmemiş, sıra dışı bir düğün gerçekleşti.

admin
admin
05 Kasım 2017 Pazar 23:48

Tamamen Erzurum’a has özelliklerin, kültürel ve yöresel değerlerin en güzel örneklerinin sergilendiği düğünde, Aykut Ag ile Bilge (Saltuklu) Ag hayatlarını birleştirdi. Genç Bilgisayar Mühendisi Aykut Ag ile Erzurum’un saygın ailelerinden eğitimci çift, Hülya ve Zübeyir Saltuklu’nun biricik kızları Bilge Saltuklu dünya evine girdi. Giyimleri, kuşamları, yaşantıları ve hayata bakışları ‘Erzurum’ olan ailenin, düğünleri de buram buram Erzurum ve Anadolu koktu.

Kına gecesi ile başlayan düğün serüveninde konukları lokumla karşılayan Saltuklu ailesi, önce kavurga, kuru üzüm ve çay ikram etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren, zaman zaman eğlencenin, bazen de duygusallığın tavan yaptığı kına gecesi muhteşem bir finale sahne oldu. Saltuklu ailesi konuklarını, su böreği, yaprak sarma, kavurma, peynir helvası, göğermiş peynir ve köy tandır ekmeği ikram ederek uğurladı. Gecede, kına yakılırken, geline ehramdan tasarlanmış bindallıları ile eşlik eden genç kızlar adeta görsel bir şölenin altına imza attılar.

DÜĞÜN SABAHI COŞKU DORUĞA ÇIKTI

Düğün sabahı ise tam bir görsel şölene ve tatlı bir heyecana sahne oldu. Gelinin beline kırmızı kurdele ile bileziği bağlayan küçük erkek kardeş Ahmet Ediz ile birlikte gelin ve Saltuklu ailesinin bireyleri gözyaşlarına hakim olamadı. Gelinin evine güzel bir kırat üzerinde, sırtına bağlanmış al bayrakla gelen Aykut Ag, gelini de evden dualarla yine at sırtında çıkardı. Evden çıkan gelin kırmızı duvağıyla ata binerken, yine sırtından düşürmediği al bayrakla atın başından tutan genç damat, arkalarından gelen kalabalık topluluk ve araçlarla birlikte uzun bir konvoy oluşturdular. Yoldan geçenlerin alkışlarla destek vererek, büyük şaşkınlık yaşadığı gelin çıkarma konvoyu renkli görüntülere sahne oldu. Uzun süre at sırtında gittikten sonra Ag çifti daha sonra gelin arabasına binerek konvoyla şehir turu yaptılar.

Bilge ve Aykut Ag çiftinin renkli düğünü aynı gün akşamı eğlencenin doruğa çıktığı bir düğünle sona erdi. Düğüne, kızlarını veren Saltuklu ailesinin Erzurum’u yaşatan ve Erzurum’u yaşayan yöresel özellikleri damga vururken, genç ve yakışıklı damadın gelin çıkarmada sergilediği örnek davranışta hafızalarda derin izler bıraktı.

Editör

Son Güncelleme: 06.11.2017 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dadaş 2017-11-07 11:42:50

nesi sıradışı pardonda ata binmekse kavurgaysa cok sıradısı gercekten:))

Avatar
Zeynel Abidin AĞ 2018-08-31 06:14:46

Yorumum silindiğine göre mesaj alınmış. Canın sağ olsun evlat...