ERZURUM’DA 12.12.2012 ÇILGINLIĞI

100 senede bir ancak görülen 12.12.12 tarihini evlenmek için en uygun tarih olarak belirleyen çiftler nikah için evlendirme dairelerinin yolunu tuttu. Erzurum'da da evlendirme dairesine normal günlerin 10 katı talep geldi.

12 Aralık 2012 Çarşamba 13:01
ERZURUM’DA 12.12.2012 ÇILGINLIĞI
Nikah memurunun karşısına çıkan Nursima ve Yusuf Takar çiftinin nikahı şahitlerin huzurunda bu özel günde kıyıldı. Nikah memuru damada kararınız deyince damat, “Anneme sorabilir miyim?” dedi. Damadın annesi ise “evlen tabi oğlum” diye cevap verdi. Damadın bu esprisi salondakileri güldürürken, imza atıldıktan sonra nikah memurunun cüzdanı Nursima Takar’a vermesiyle nikah son buldu.

Yusuf Tak yaptığı açıklamada, “12.12.2012 bin yılın son tarihi bir daha bin yıl sonra denk gelecek. Yani bizden sonra ancak 8 veya 9 kuşak sonra çiftler böyle bir tarihte evlenebilecek. Biz de aşkımızı böyle güzel bir günle unutulmaz hale getirmek istedik. Bu nikah bizim için son bin yılın nikahıdır. O da bize nasip oldu bu yüzden çok mutluyuz” dedi.

Vatandaştan gelen özel gün nikah talebini geri çevirmek istemeyen belediyeler ise gece geç saatlere kadar nikah kıymak için hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde 11.11.2011 tarihinde 3 bin kişinin nikah kıydırdığı belirtiliyor.

Evlilik tarihlerinin ender rastlanan bir tarih olması için nikah tarihlerini erteleyen çiftler sırayla nikah memurunun karşısına çıktı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne normal günlerin 10 katı talep geldi. Günlük en fazla 10 nikah kıyılan belediyede, özel tarih için 100 başvuru geldi. Ama 100 başvuru yapan çiftlerden sadece 30’unun nikahı kıyılabildi. Evlendirme dairesinin kapısına da '12 Aralık 2012 tarihi için tüm randevularımız dolmuştur' diye yazı asıldı.

Editör

Son Güncelleme: 12.12.2012 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.