Doktora yapmaya geldi çaycı oldu!

Doktora yapmaya geldi çaycı oldu!

admin
admin
28 Mayıs 2019 Salı 14:16
Doktora yapmaya geldi çaycı oldu!

Vedat REFAYELİ

İlk duyduğumda ben de inanmamıştım. Ama kendisini görünce ve konuşunca anladım.

Yazıma konu olan şahıs İranlı. Tahran’da ki Peyam-i Nur Üniversitesi’nden mezun olan Ali Abdullahzade, aynı zamanda da mimar. Çeşitli sebeplerden ötürü bir süre hocalık da yaptığı Tahran’dan ayrılmak zorunda kalan Abdullahzade, Ankara Gazi Üniversitesi’nde de şehir ve bölge planlaması bölümünü okur, buradan da mezun olur.

Abdullahzade, ailevi sebeplerden dolayı Erzurum’a gelir ve Atatürk Üniversitesi’ne doktora yapmak için başvurur. Başta süt olmak üzere çeşitli ürünlerden oluşan bir antibiyotik icadı için de uğraşı olan İranlı mimara burada denkliğinin tutmadığı ve doktora yapabilmesi için bir süre beklemesi gerektiği söylenir.

O da ekonomik kaygılar sebebiyle bir cafe-restaurantta işe başlar. Tam 5 aydır İranlı mimar Ali Abdullahzade, bu işyerinde çaycılık yapar, iki kişilik ailesinin geçimine çalışır.

Hiç mesele etmeyen ve karınlarını doyurmak için şu anda utanılacak iş yapmadığını, halinden memnun olduğunu söyleyen Abdullahzade, Türkiye’de ve yerleşecek olmaktan mutluluk duyduğunu da söylemeden edemiyor.

Çalıştığı işyerinde sempatikliği ile de sevilen Abdullahzade, çalışkanlığı ile de işyeri sahibinin gözdesi haline gelmiş durumda. İşte bu da İranlı birinin hikayesi, ilginizi çeker diye sizinle paylaştım.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.