DOĞU ANADOLU’DA KAR KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU

Kar yağışı nedeniyle bölgede 2 bin 230 mahalle ve köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

admin
admin
27 Ocak 2017 Cuma 12:29
DOĞU ANADOLU’DA KAR KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU

Doğu Anadolu Bölgesinde akşam saatlerinde başlayan kar, şehir merkezlerinde kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Kar ve tipi nedeniyle bölgede 2 bin 230 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı.

Bölge genelinde etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ile soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı dolayısıyla Erzurum'da bin 209 mahallenin yanı sıra Ağrı'da 395, Tunceli'de 238, Erzincan'da 199, Kars'ta 110, Iğdır'da 57 ve Ardahan'da 22 köyün yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları, il özel idaresi ve belediyelerin karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karayolları 183'üncü Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilediği belirtilerek, ekiplerce, Ardahan-Posof, Ardahan-Artvin ile Ardahan-Göle yollarında, yoldan çıkan 19 aracın kurtarıldığı ve özellikle büyük araçların zincirsiz yola çıkmalarına izin verilmediği bildirildi.

METEOROLOJİDEN ÇIĞ UYARISI

Erzurum 12'nci Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde bugün ve hafta sonu kar örtüsü üzerine yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

DOĞU ANADOLU’DA KAR KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU

Alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu'da kar ve soğuk hava bir yandan hayatı olumsuz etkilerken diğer yanda da güzel görüntülere sahne oluyor. Erzurum'da etkili olan kar yağışı park ve bahçelerde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Editör

Son Güncelleme: 27.01.2017 13:21
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDoğuKarKartpostal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.