Daha bir derste meyveler alınmaya başlandı!

Daha bir derste meyveler alınmaya başlandı!

admin
admin
26 Mart 2019 Salı 19:50
Daha bir derste meyveler alınmaya başlandı!

Vedat REFAYELİ

Yayın hayatına son vereli yıllar olan mahalli Hürsöz Gazetesi’nin sahibi rahmetli Ahmet Polat’ın kızı E. Behiye Polat Kütük, Sabancı İlköğretim Okulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyor.

Okuma Kültürü dersinde 5/A sınıfı öğrencilerine farkındalık oluşturup karikatür konulu bir ders vermem için davette bulununca hiç üşenmedim, koşa koşa gittim. Her biri gözlerinden zeka fışkıran öğrenciler ile dolu dolu bir saatlik karikatür dersi yaptık.

Onlara, içlerinde resim veya karikatüre meraklı olanların ille de çizmeleri gerektiğini söyledim, ders boyunca da temel karikatür çiziminden dilim döndüğünce bir şeyler anlattım. İnanılmaz zevk aldım onlarla bu ders esnasında. Belli, hepsi de karikatüre ilgili ve çizme peşinde! Nihayetinde o karikatür dersinin de meyvelerini daha ilk haftada almaya baladım. Hem meraklı hem de çizme konusunda yetenekli çocukların çizimleri gelmeye başladı bana. Çok fena kapmışlar, onu farkettim.

Bir defa gözlem yetenekleri üst düzeyde, önce onu keşfettim. İnşallah yakın bir gelecekte Erzurum’da beni bu yolda yalnız bırakmayan başka çizerler çıkacak ve ben inanılmaz mutlu olacağım. Yanda o ders sonrası karikatür çiziktiren iki minik öğrencinin çizimlerini sunuyorum.

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2019 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.