DADAŞ KIZI GÜLER

Nerede muhtaç biri varsa ‘İyilik Meleği’ orada

25 Eylül 2012 Salı 12:30
DADAŞ KIZI GÜLER

Güler Kahraman, kendisini ihtiyaç sahibi insanlara adayan bir sanatçı... 1978’de Almanya’da dünyaya gelen Dadaş Kızı, çevresinde ‘İyilik Meleği’ olarak tanınıyor. Hayırsever bir anne ve babanın minik kızı olan Kahraman’ın en büyük özelliği ihtiyaç sahibi insanlara her zaman yardım elini uzatması... Doğu TV’nin ulusal yayın hayatında, oluşturduğu iyilik hareketi Doğu Feneri ile geniş kitlelere ulaşanan sanatçının en büyük hayali var o da yardım içerikli yeni bir televizyon programı oluşturmak. Oluşturduğu albümlerle müzik listelerinin ilk sırasında yer alan Erzurumlu sanatçı Güler Kahraman, yaşamına ilişkin konularda görüş belirtti.

Kahraman, yardımsever yönünü şöyle anlattı:

“Ben küçüklüğümden beri insanlara yardım etmeyi çok severim. Ailemden gelen bir özellik bu, ben böyle büyüdüm. Ailemde annem ve babam hep insanlara yardım ederdi. Bizim evimizdeki anahtarımız hep kapının üstünde dururdu. Çevremizdeki insanlar, evimize gelenler buzdolabını açıp istedikleri şeyleri alırlardı. Ben Almanya’da doğdum, orada büyüdüm babam Erzurum kültürünü, birlik ve beraberliğini bize aşıladı. İnsanlara yardım etmenin ne denli önemli olduğunu anlattı. Kendimi iyilik meleği olarak görmüyorum. Bence her insanın çevresine duyarlı olması gerekir. Ben çok rahat şartlarda büyüdüm. Ama bulunduğumuz  bazı ortamlarda insanların durumu pek de iyi değildi. Maddi durumu iyi olmalayan insanları gördüğümde üzülürdüm, babasız ve annesiz çocukları gördüğümde de üzülürdüm. Maddi durumu iyi olmayan insanların hikayeleri benim için önemliydi.”

 

İyilik hareketi: Doğu Feneri

Erzurum’un televizyon kanallarından Doğu TV’de yayınlanan Doğu Feneri programıyla ülkede ilk kez müzik sektöründen gelen biri olarak kendi alanında bir iyilik hareketi başlatan sanatçı, o dönemle ilgili şunları söyledi:

“1989’da Türkiye’ye temelli dönüş yaptım. Şuan İstanbul’da yaşıyorum. Doğu TV uydu kanalındayken ‘Doğu Feneri’ diye yardım programım vardı. Her yıl Ramazan ayında kendi çabalarımızla topladığımız ayni ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtttık. Ufak bir kıvılcım oluşunca tüm Erzurumlular hemen harekete geçer ve cevap verirler. Önemli olan iyilik hareketini başlatabilmektir. Biz bir şeye başlarken özellikle yardımla ilgili etraftan ilk önce şöyle denir, ‘Olmaz, bizimkiler katılmaz, yapılamaz, boşuna uğraşmayın’ diye. Şunu gördük ki eğer adım atılırsa gerisi hep peşinden gelir. O kıvılcım büyür. En son yaptığımız Dalmış çiftine konser içerikli yardım organizasyonunda elimizi taşın altına attık. Ama inanıyorum ki bizim elimizi Dadaşlar, hemşehrilerim inşallah çıkartacaklar.”

Müzik sektöründeki Erzurumlu meslektaşlarının her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu ifade eden Güler Kahraman, “İnanın aşklarıyla ülke gündemine gelen Dalmış çiftinin konseriyle ilgili yurtiçi ve yurtdışından programa katılmak isteyenler Erzurumlu sanatçı arkadaşlarımızdan yoğun ilgi gördük. Erzurumlu sanatçılar arasında birlik ve beraberlik açısından hiçbir sorun yok. Hepsi tek bir yürek, hepsi tek bir yumruk” diye konuştu.

 

Dadaş Kızı: Duyarlı bir insanım

Etrafından olup bitenlere her zaman duyarlı olduğunu ifade eden Güler Kahraman, yaşamına ilişkin sözlerini şöyle tamamladı:

 “İlk ve ortaöğrenimimi Almanya’da yaptım. Kültür Üniversitesi’nin sanat bölümü mezunuyum. Ayın zamanda Başkent iletişim mezunuyum. Televizyon hayatım Doğu TV ile başladı. Medya TV ve Tatlıses TV’de bir dizi program yaptım. Etrafımda ne oluyor, ne bitiyor, komşum nasıl diye sürekli düşünüyorum. Bir hemşerimin bir şeye ihtiyacı varsa arkamı dönüp gidemiyorum. Duyarlı bir insanım. Nerdesin adlı albümüm var. Şuan çeşitli sanatçılarla düet yapıyorum. İkinci albümüm seneye çıkacak. Asıl işim benim televizyonculuktur. Televizyon programı yaparken yardım programları da yapmak istiyorum. Ben ne program yaparsam yapayım, insanlar beni yardım programıyla tanıdığı için ‘şuna ihtiyacımız var’ diye sürekli beni arıyorlar. İstanbul’daki derneklerimiz, iş adamlarımız sağolsunlar yardım çağrısına hemen kulak veriyorlar. Bize ulaşanlara çözüm bulup yardımcı oluyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 25.09.2012 13:03
Anahtar Kelimeler:
Güler Kahraman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erzurumlu 2013-05-09 16:12:25

kendisi erzurumlu bile değildir sivaslıdır

Avatar
dükkan sahibi 2013-05-09 15:23:25

o iyilik meleği insan 2 yıl kadar önce dükkanımızı butik olarak kiralayıp bize yüksek meblada elektrik su borcu takan kendisini kanser hastası olarak tanıtıp bu şekilde acındırarak aylarca kira borcunu ödemeyen insandır ist.a gelip borçlarını öde önce güler hanım nereye kadar kaçacaksın

Avatar
uğur topal 2012-12-19 18:29:46

bu kadın sakat bi çocuğun umutlariyla oynayan yuvasını yıkan kendini medyaya iylik meleği diye tanıtan milletin ekmeğiyle oynayıp işten attıran ve olayların içinden temiz çıkmaya çalısan güler kahraman yazıklar olsun ki erzurum seni melek biliyor...

Avatar
cenap şahin @Laçin Yıldırım 2012-10-25 00:10:22

insanların ekmeği ile oynayan ve hırsı yüzünden kardelelen tv de çalışan bir kardeşimizi işten attıran.erzurumda yaptığı çirkinliklerini unutturmaya çalışan şovmen bir kadına yapmayın bu tür güzel sözlere yazık oluyor..

Avatar
şeyma can @Laçin Yıldırım 2012-10-25 00:07:11

ne kadar tanıyorsun da böyle güzel bir iltifatı bu bayana layık görüyorsun..

Avatar
Laçin Yıldırım 2012-10-12 13:20:13

gerçekten iyilik meleğiii