Çocukların nostaljik "seyyar salıncak" eğlencesi

Erzurum'da, çocuklar, geçmiş yıllarda mahallelerine gelmesini dört gözle beklediği ve günümüzde ise nostalji haline gelen seyyar salıncakla eğlenceli vakit geçiriyor.

admin
admin
16 Nisan 2019 Salı 08:46
Çocukların nostaljik "seyyar salıncak" eğlencesi

Erzurum'da çocuklar, geçmiş yıllarda mahallelerine gelmesini dört gözle beklediği ve günümüzde ise nostalji haline gelen seyyar salıncakla keyifli vakit geçirdi.

Palandöken ilcesindeki Yunusemre Mahallesi'nde yaşan Adem Yıldıztaş, ısınan havayla evlerinden çıkan çocukları seyyar salıncakla sevindiriyor.

Kentteki farklı mahallelerin yanı sıra kent meydanlarına kurduğu ve insan gücüyle hareket eden seyyar salıncakla geçimini sağlayan Yıldıztaş, sokak sokak gezerek çocuklara keyifli anlar yaşatıyor.

Adem Yıldıztaş, yaptığı açıklamada, seyyar salıncağı İstanbul'dan getirdiği söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır seyyar salıncakla çocukları eğlendirdiğini ifade eden Yıldıztaş, "Bazı günler çok iyi kazanıyorum bazen ise idare edecek şekilde para kazanıyorum. Hafta içinde kentin belli başlı mahallelerinde, hafta sonları ise insanların yoğun olduğu kent meydanlarında çalışıyorum." diye konuştu.

Yıldıztaş, çocukların seyyar salıncağı eğlenceli bulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklar seyyar salıncağı çok seviyorlar. Seyyar salıncağın daha moderni aynı şekilde alışveriş merkezinde var ama çocuk ve aileler seyyar salıncağı daha çok ilgi gösteriyor. Çok eski olduğundan dolayı da insanların ilgisi var. Seyyar salıncağı bayramlarda kullanıyorlardı. Çocukları beş dakikasını 1 liraya bindiriyoruz. Seyyar salıncağın ortasında bulunan kolla döndürüyoruz ve insan ister istemez yoruluyor."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.