ÇOCUKLAR 'AL GÖTÜR, OYNA GETİR'LE GÜLDÜ

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde çocuklar için oyuncak kütüphanesi kuruldu. Devlet Planlama Teşkilatı'ndan alınan 145 bin lira hibeyle ilçede oluşturulan oyuncak kütüphanesi çocukların ilgi odağı oldu.

03 Temmuz 2011 Pazar 11:32
ÇOCUKLAR 'AL GÖTÜR, OYNA GETİR'LE GÜLDÜ
Aziziye Belediyesi ilçede yaşayan çocukların yüzünü güldürmek için 'Baba benim oyuncağım var' projesini hazırlayarak Devlet Planlama Teşkilatı'nca uygulanan Sosyal Destek (SODES) programından hibe desteği almak için müracaat etti. DPT, ilçedeki çocukların oyuncakla tanışmasını sağlayan projeye 145 bin lira hibe destek verdi. Projeye sağlanan maddi destek üzerine ilçenin Ilıca semtinde bir binayı kiralayan belediye, 'oyuncak kütüphanesi' oluşturdu. Bebek, değişik türde araba, salıncak, minyatür ev, basket potaları ve onlarca çeşit oyuncağın bulunduğu kütüphaneyi gezen çocuklar, büyük bir sevinç yaşadı. Oyuncakların birini bırakıp birini alan çocuklar, dakikalarca çeşit çeşit oyuncakla oynamanın keyfini yaşadı. Kızlar, lahana bebeklere büyük ilgi gösterirken, erkekler basket potasına sayı atmak için yarıştı.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, oyuncakların çocukların psikolojisinde önemli bir etkisi olduğunu belirterek, "İlçemizdeki çocukların sağlıklı büyümesi için bu projeyi hazırladık. Çocuklar, buraya gelerek kayıt yaptıracak, istedikleri oyuncakları alarak evlerine götürecekler. Bir süre sonra o oyuncağı geri getirip, yeni bir oyuncak alıp götürecekler. Yani 'al götür, oyna getir' uygulaması olacak. Türkiye'de ender görülen bu projede ayrıca ilçemizdeki fakir ailelerin çocukları için de bir kreş oluşturacağız" dedi.
Başkan Fatih Cengiz, DPT'den destek alan projeyle ilgili ilgili derneklerle yazışacaklarını belirterek vatandaşlardan da oyuncak desteği istedi. Evlerde bulunan sağlam bir oyuncağın projeye verilmesini isteyen Başkan Cengiz, belediyeye ulaşılması halinde evlere gidip oyuncakları teslim abaliceklerini bildirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2011-10-13 11:48:18

Allah razı olsun, başkan sayesinde millet çoluk çocuk adam yerine konulmaya başlkadı. ölümüz dirimiz yaşlımız çocuğumuz kendisine yakışır hizmetlerle marka belediyecilik hizmetlerinden faydalanıyor. ee ne demişler iş bilenin kılıç kuşananın milletin duası sizinle sayın başkan yılmayın bu çileli yolda lütfen. Gençlik içinde projeler üretirseniz (okuma salonları,spor turnuvaları,konferanslar,toplu geziler vb) bu memleket "adam yetiştirmeye " yeniden başlar..