Çifte Minareli Medrese'de hafta sonu yoğunluğu

Selçuklular'ın Anadolu'daki en önemli eserlerinden Erzurum'daki 764 yıllık Çifte Minareli Medrese, hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu

admin
admin
02 Temmuz 2018 Pazartesi 00:10
Çifte Minareli Medrese'de hafta sonu yoğunluğu

Erzurum'un simgelerinden ve Anadolu'daki en önemli Selçuklu eserlerinden 764 yıllık Çifte Minareli Medrese, hafta sonu çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Erzurum kent merkezinde bulunan ve Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan Çifte Minareli Medrese, yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi çekiyor.

Özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanan medreseyi ziyaret eden turistler, çıktıkları tarihi yolculuğunu bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştiriyor.

Adana'dan gelen ziyaretçilerden Ebru Nagihan Özcan, Erzurum'daki tarihi yapıları ziyaret ederek tarihi atmosferi yaşamak istediklerini dile getirerek, "Şehrin simgelerinden olan Çifte Minareli Medrese'yi çok beğendik. Medrese çok eski bir yapı ve güçlendirilmesi için birtakım çalışmalar yapılmış, oldukça başarılı ve kaliteli gözüküyor." dedi.

Ailesiyle İstanbul'dan gelen Samet Beyçiman ise medreseyi ilk defa gördüğünü ifade ederek, Çifte Minareli Medrese'nin muazzam bir tarihi yapı olduğunu ve herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.