Bunun bir de bayanı olmalı!

Bunun bir de bayanı olmalı!

admin
admin
06 Aralık 2017 Çarşamba 00:13
Bunun bir de bayanı olmalı!

Vedat REFAYELİ

Bugünki Erzurum Halk Oyunları Derneği, kabul etmek gerekirki Sebahattin Bulut’un başkalığını yaptığı o dernek değil. Adı aynı olsa da o dernekten bayağı bir uzakta. Küsüp darılmaya gerek yok.

Bulut’tan sonra Erzurum Halk Oyunları Derneği’nde anlaşılmaz bir sessizlik hakim ve boşa geçen yıllar var. . Oysa bir zamanlar farklı etkinlikleri ve çalışmalarıyla parmakla gösterilen, gıpta ile izlenen ve dahi iz bırakan bir dernekti o dernek. Başında Cahit ağabey gibi Erzurum beyefendisi bir adam ve halk oyunlarına yıllarca emek vermiş bir yönetim var ama icraatta pek bir şey yok. Kendisine ait binada olmasına rağmen doğru dürüst bir tabelası bile yok ve sanki de Taşambarlar’daki o binasında ‘sığıntı’ bir görüntü içinde. Sevgili arkadaşım Alaattin Öğdüm ile zaman zaman bu durumları konuşur, çözüm yolları üzerinde dururuz.

Geçen gün konuşurken tamamen gençlerden oluşan yeni bir bar ekibi kurma hazırlığı içinde olduklarını söyledi ve bu ekibin provasına davet etti. Cumartesiydi, gittim. Davul zurna eşliğinde güzel dakikalar yaşattılar bana. Yeni hazırlanan tişörtlerle bütün barları çıkartan sağlam bir ekip gördüm, sevindim. Ama.. Bunun bir de bayan takımı olmalı. 20 yılı geçmiş ben halen daha Erzurum’da bir bayan bar ekibi göremiyorum ve bu duruma çok üzülüyorum. İnşallah Halk Oyunları Derneği, erkek bar ekibi için gösterdiği heyecanı e bu gayreti bayan bar ekibi için de gösterir. Ben umudumu henüz yitirmedim, Sebahattin ağabeyinin zamanında olduğu gibi bir bayan bar ekibini bekleyeceğim.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.