Bu pelize iyi gelir bize..

Bu pelize iyi gelir bize..

admin
admin
09 Aralık 2020 Çarşamba 08:55
Bu pelize iyi gelir bize..

Vedat REFAYELİ

Bir nevi muhallebidir.

Orta Anadolu olarak bilinir doğum yeri.

Ama Erzurum başta olmak üzere Doğu bölgesinde de bilinen, kısmen de olsa tüketilen bir tatlı çeşididir.

Tiryakileri var mıdır bilmiyorum ama illa ki onca tatlı arasında aranan bir tatlı olmadığını da düşünüyorum.

Ancak Palandöken’de ki Büyükşehir Belediyesi’ne ait Snow Dora Otel’in aşçılarından Halil Bahçaci’nin yaptığı ve tattığım pelizeden sonra en azından ben ararım.

Bu benim son kararımdır!

Daha önceleri güneydeki turistik işletmelerde şeflik yapan Halil Bahçaçi’nin 10 dakikada yapıp gazeteci ağabeyim Selahattin Şener ile bana ikram ettiği pelize, inanılmaz lezzetliydi ve bu konuda tüm önyargılarım ortadan kalktı.

Şu an için Erzurum’da sadece Snow Dora Otel’de yapıldığını bildiğim Halil ustanın pelizesini tadanlar da inanıyorum ki benim gibi düşünecekler.

Tereyağı ve nişastadan yaptığı, hiçbir başka katkı malzemesinin olmadığı pelize inanıyorum ki reklamı yapılsa bütün belediyenin sosyal tesislerinde satılır ve hem de bayağı bir tutar.

Bir salep tadındaki pelizenin sadece pelize olmadığını, koronanın hepimizi olumsuz yönde etkilediği bu günlerde her içene de iyi geleceğini umuyorum ve ısrarla bir tatmalarını salıklıyorum!


Editör

Anahtar Kelimeler:
Bu Pelize Iyi Gelir Bize..
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.