Bayrağımızı zirvelerde dalgalandıracaklar

Erzurum'da eğitim gören üniversite öğrencisi dağcılar, Türk bayrağını yurt dışındaki dağların zirvelerinde dalgalandırmak için antrenmanlarını ramazanda da aksatmadan sürdürüyor.

admin
admin
04 Haziran 2017 Pazar 15:11
Bayrağımızı zirvelerde dalgalandıracaklar

Türkiye'nin 2 bin rakımdaki en yüksek şehirlerinden Erzurum'da öğrenim gören üniversite öğrencisi dağcılar, Türk bayrağı ve Atatürk posterini dünyanın zirvelerinde dalgalandırmak amacıyla derslerinden artan zamanlarında dağcılık eğitimine devam ediyor.

Atatürk Üniversitesine bağlı Spor Kulübü bünyesinde açılan dağcılık kursuna katılan 85 öğrenci, geleceğin profesyonel dağcıları olabilmek için tırmanışlar gerçekleştiriyor.

Antrenörleri Yunus Emre Karaca öncülüğünde üniversite kampüsündeki 23 metrelik tırmanma duvarında eğitim gören öğrenciler, rotalarını belirledikten sonra tırmanışa geçiyor.

Antrenmanlarını ramazanda da sürdüren genç dağcılar, farklı ülkelerdeki zirve noktalara tırmanarak al bayrağı dalgalandırmayı amaçlıyor.

TIRMANIŞLARA RAMAZANDA DA DEVAM EDİYORLAR

Antrenör Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 3 bin aktif üyesinin ve 85 sporcusunun bulunduğunu söyledi.

Kulüp bünyesinde açtıkları dağcılık branşına üniversitenin her bölümden öğrencilerin ilgi gösterdiğini ifade eden Karaca, şu değerlendirmede bulundu:

"Ramazan ayında olsa bile faaliyetlerimize, antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bu imkanları bize sunan kulüp başkanımız ve aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya çok teşekkür ediyoruz. Geçen haftalarda 19 Mayıs tırmanışında 300 kişiyle zirve yapmıştık. Şimdi burada yine yıl içerisinde düzenlenecek tırmanışlar için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuan aktif olarak 85 sporcumuz var, 3 binin üzerinde de üyemiz var. "

Üniversiteli genç dağcıların zorlu parkurda eğitim gördüğünü aktaran Karaca, "Öğrencilere üzerinde eğitim verdiğimiz Atatürk Üniversitesi Tırmanma Duvarı, kuş bakışı 23 metre olan Türkiye'nin en büyük tırmanma duvarıdır. Üzerinde farklı rotaları olan, her rengin farklı bir rotayı temsil ettiği bir tırmanma duvarımız var." dedi.

ZİRVE HEDEFİ İÇİN TER DÖKÜYORLAR

Karaca, kendileri için önemli bir çalışma yeri olan tırmanma duvarını aktif kullandıklarını aktararak, ramazan ayı olmasına rağmen öğrencilerin eğitimlere oruçlu devam ettiğini vurguladı.

Erzurum'un konumu itibarıyla serin ve temiz havasının olduğunu anlatan Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an ortalama 2 bin rakımdayız. Burası tam sporcunun yetişeceği yer. Yaz mevsimi başladı ama hava burada hala çok serin. Sporcularımız ile 2 bin rakımda havanın verdiği serinlikle ramazanda da tırmanışlarımıza devam ediyoruz. Sporcularımız burada eğitimi tamamlandıktan sonra zirve yapıp Türk bayrağımızı dalgalandırmak istiyor. Bu amaca ulaşmak için de durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Rakımın yüksek olması bizim için avantaj, sporcular düşük rakımda daha iyi performans sergiliyorlar. Bu avantajı kullanıp daha iyi başarılar elde etmeyi düşünüyoruz."

TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERİNİ ZİRVEDE DALGALANDIRACAKLAR

Üniversitenin Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Şeyma Bayrakçı, 1 yıldır kulübün aktif sporcusu olduğunu anlattı.

19 Mayıs'ta kulübün yaptığı tırmanışa katıldıktan sonra dağcılığa ilgisinin başladığını ifade eden Bayrakçı, "Kulübümüzün belli kuralları var. Mesela önce ders, sonra aile daha sonra kulüp gelir. Burada hem enerjimizi atıyoruz hem de bir sosyal aktivite yapıyoruz. Başka ülkelerde tırmanış yapıp bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum." diye konuştu.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Aslan da 2 yıldır dağcılık eğitimi aldığını söyledi.

Erzurum'un etrafının dağlarla çevrili olması dolayısıyla kentte yapılacak en güzel sporun dağcılık olduğunu dile getiren Aslan, Türk bayrağını ve Atatürk posterini zirvede dalgalandırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.