Alman fotoğrafçı güreş tutkusunu objektife yansıtıyor

Kırkpınar Güreşleri'ni izleyince bu spora ilgi duyarak İstanbul'da yaşamaya başlayan Alman fotoğrafçı Würz, güreş tutkusunu müsabakalarda fotoğrafçılık yaparak sürdürüyor.

admin
admin
10 Temmuz 2017 Pazartesi 22:29
Alman fotoğrafçı güreş tutkusunu objektife yansıtıyor

Tatil için geldiği Türkiye'de Kırkpınar Güreşleri'ni izleyince bu spora olan ilgisi nedeniyle İstanbul'a yerleşen Alman fotoğrafçı Axel Würz, güreş tutkusunu izlediği müsabakalarda fotoğrafçılık yaparak sürdürüyor.

Ülkesinden 9 yıl önce tatil için geldiği Türkiye'de Kırkpınar Güreşleri'ni izleyince bu spora ilgi duyan ve oturma izni alarak İstanbul'da yaşamaya başlayan Alman fotoğrafçı Würz, Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen güreş müsabakalarında fotoğrafçılık yapıyor.

Genç yaşlarda güreşe merakı olan ancak imkanları elvermediği için yapamayan Würz, ilgisi nedeniyle kent kent dolaşarak güreş müsabakalarında fotoğraf çekiyor.

Şu ana kadar Türkiye'de 20 ilde düzenlenen çeşitli branşlardaki güreş müsabakalarını takip eden Würz, sırtında çantası ve fotoğrafçılık ekipmanlarıyla mesleğini severek yapmanın gururunu yaşıyor.

"TÜRKİYE'DE YAPILAN GÜREŞLERİ ÖĞRENDİM"

4. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'ni izlemek için geldiği Erzurum'da AA muhabirine açıklama yapan Alman fotoğrafçı Axel Würz, Almanya'dan tatil için geldiği Türkiye'de bu sporla tanıştığını anımsattı.

Güreşe hevesli olduğunu belirten Würz, "Gençken biraz güreş yapmaya çalıştım, hevesim çok vardı ama fazla yapamadım. Tatile geldiğimde Türkiye'de yapılan güreşleri öğrendim." dedi.

Würz, geçen sürede güreş müsabakalarını takip ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Türkiye'de güreşin ata sporu olması ve benim de bu spora merak duymamdan dolayı güreşleri takip etmeye başladım. 9 yıl önce tatile geldiğimde Türk güreşini keşfettim. İlk olarak 2004 yılında Kırkpınar Güreşleri'ne gittim. Şimdiye kadar 20 ildeki müsabakalarda yer alıp fotoğraf çektim. İmkanlarım elverdiği sürece güreş müsabakaların olduğu yerlere gidiyor ve güzel fotoğraflar çekmeye çalışıyorum."

Würz, Türkiye'de güreşin ata sporu olduğunu vurgulayarak "Türkiye'de çok sağlam güreşçiler var. Mesela Taha Akgül süper bir güreşçi, dünyada belki bir tane daha böyle bir güreşçi yoktur." dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.