Adalet ve Kalkınma Partisinde yapılan bayrak değişimi sonucunda yeni bir hükümet kuruldu.  1 Kasım’da yapılan genel seçimlerle tek başına iktidar gelen Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AKP, geride kalan süre içerisinde seçim meydanlarındaki vaatlerini birer birer yerine getirdi. Partinin kurucusu ve bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Parti yönetimi ani bir kararla Genel başkan değişikliğine gitti. Haliyle de yeni bir hükümet kuruldu. Yeni hükümetin başbakanı  AKP’nin efsane bakanlarından Erzincanlı Binalı Yıldırım oldu. Çiçeği burnundaki  Erzurumluların hemşehrisi saydığımız  Binali Yıldırım, hemşehriliğin hakkını verdi. Yeni kabinede dadaşların gönlünü fethetti.  
AKP iktidarlarından önceki dönemde çökmüş durumda olan sağlık sistemini ayağa kaldıran ve bugün üniversitelerde ders olarak okutulan sağlıkta dönüşümün mimarı olan Erzurum Milletvekili ve AKP hükümetlerinin en popüler isimlerinden olan Prof. Dr. Recep Akdağ, kısa bir aradan sonra yeniden Sağlık bakanlığı koltuğuna getirildi. Bugün birisi Erzurum’da olmak üzere ülkenin dört bir tarafında dev inşaatları devam eden sağlık kentlerinin mimarı olan Recep Akdağ, artık Binali Yıldırım hükümetinin Sağlık bakanı. Yaptıklarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan bakan Akdağ’ın yeniden bakanlık koltuğuna oturması hem Erzurum, hem bölge hem de Türkiye için büyük değişimlerin habercisi olacak. Çünkü, Akdağ’ın yaptıkları inkar edilemez…
AKP iktidarlarının değişmez İçişleri bakanı Efkan Ala ise bir diğer Erzurum müjdesi oldu. Has Erzurumlu olan ancak yapılan son seçimlerde Bursa’dan aday gösterilen bakan Ala’da önceki hükümetlerde olduğu gibi Erzincanlı Binalı Yıldırım hükümetinin de İçişleri bakanı oldu. Yeni hükümette bir bakanlık beklerken iki bakanlık alan Erzurum, yeni bakanlarıyla altın çağını yakalayacak gibi görünüyor. Yine Erzurum’un kendisinden ayırmadığı Bayburt ve Kars milletvekillerine de bakanlık verilmesi bölge halkını ziyadesiyle memnun etti. Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Maliye Bakanı, Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmasıyla bölgenin ayağa kalkacağı hatta çağ atlayacağını söylemek artık bir hayal değil.
Kısacası kurulan yeni hükümeti sırtlayan isimler ilk defa doğudan Erzincan, Bayburt, Kars ve Erzurum’lu isimlerden oluştu. Bu illerin Erzurumla olan ilişkileri göz önüne alınınca Başbakan da bizim, bakanlarda bizim. Ülkenin geleceğine yön verecek isimlerin yaşadığımız bölgeden seçilmiş olması bölgenin sorunlarının kısa sürede çözüleceği ümitlerini yeşertirken, bölge insanını da önümüzdeki yılların heyecanı daha şimdiden sardı. Açıklanan kabine bölgede yüzleri güldürürken, şimdi gözler bölgenin bakanlarında, dolayısıyla yeni hükümette.  
Sözün özü; Bölgenin bu kadar güçlü temsil edildiği bir başabakan, 4 bakanlı bir dönemde, sorunlar sıfıra indirilemezse, bölge çağ atlayamazsa, kimse kusura bakmasın ama bunun adı sadakatsizlik, beceriksizlik olacaktır.
Artık yarınlar için diyeceğimiz; Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.
*** Bu vesileyle yeni kabinenin Erzurum’a, bölgemize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı haktan temenni ediyor, yeni hükümete de hayırlı işler diliyorum…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali osman KAYA 2016-05-27 10:34:26

doğru osmanlı zamanında bayburt kars erzincan erzurum eyaleti olarak geçiyordu. tespit isabetli. inşaAllah erzurum eyaleti kazanır