Kurban bayramı yaklaşırken İslam’a uymayan sözleri ve fetvalarıyla medyada göreceğiz!
Mantık yürüterek İslam dini yaşanmaz!
Yaşanırsa da yaşanan din İslam olmaz!
Rab; eğiten, öğreten, kanun koyan ve tabi olunan anlamındadır!
Kuran ve Hadisler dışında kendince kural koyan her din adamı veya kişi kendisini rab ilan etmiştir!
Rab; Allah’tır. O, ne demişse doğrusu odur ve uyulması mutlak gerekir!
Hıristiyanlık ve Yahudiliğin bozulma sebeplerinden birisi gelen ayetleri bırakıp insanların her yerde kendilerince konuşan din adamlarını dinlemeleridir.  
İslam dünyasında da artık insanlar okumadan, sadece din adamlarının söyledikleriyle amel etmeğe başladılar. Artık herkes işine gelen din adamının söylediğini yaparak, vebali üzerinden attığını düşünüyor. Sorumluluğu da o din adamına bırakarak, kendisini kurtaracağını düşünüyor!
Kurban kesmek vacip bir ibadettir. (Farza en yakın) Peygamber Efendimiz kesmiştir, biz de eğer İslam’a inanmış isek; vacip olduğunu bilerek ve Peygamberimize uymak için keseriz! Sözde din adamlarına uyarak kesmemek bizi vebalden kurtarmaz.
Kurban ve kurban derisi tamamen fakirlerin hakkıdır. Etin en az üçte biri ve deri fakirlere verilmelidir.
Camiye, vakfa, derneğe, Cami, vakıf ve dernek inşaatlarına, kurumlara et, kurban ve kurban derisi bağışlanamaz!
Hisseli kurbanların da mutlaka tartılarak, paylaşılması gerekiyor. Birkaç kişiden duyduğum “göz kararı bölüyoruz” gibi bir ölçü fitneye sebep olabileceğinden ve kurban ibadetini yaralayacağından dikkatle ve eşit paylaşmak lazımdır.
Marketlerin kurban kesim kampanyalarında deri ve sakatat kesim parası olarak karşılık bulduğundan yanlıştır.
Kurbanların istendiği gibi dinimize uygun kesilmemesi riski her zaman vardır. Bayramdan birkaç gün önceden kesmeye başlayanlar, tek besmele ile hepsini kesenler, bıçağın üzerine besmele yazarak Müslüman olmayan kasaplara kestirenler, eti satarak cemaatlerinin hizmetlerinde kullananlar gibi daha birçok hata duyuyoruz, görüyoruz. O zaman hiç kesmemiş gibi olmuyor muyuz?
 Ben şahsen kurbanımın başında bulunmayı, kesebilirsem kendim kesmeyi ve deriyi, eti fakir insanlara dağıtmayı çok anlamlı buluyorum. Bir ibadeti yerine getirdiğimin hazzını duyuyorum.
Gücü yetmeyecek kardeşlerimin çocuklarından, akrabalarından, arkadaş veya komşularından yardım isteyerek bu ibadeti yerine getirmeleri, hayvan kesilirken en azından başında bulunup, Allah’tan af ve mağfiret dileyip, dua etmeleri elbette ki daha sevap ve daha doğrudur.
Her işin kolayına kaçmak, ufak da olsa bir meşakkati Allah için sadece senede bir gün ve bir kaç saat üstlenmekten niye bu kadar kaçıyoruz, anlamak mümkün değildir.
Kurbanı bir rant kapısı ve kavgasına dönüştürenler bence zalimlerdir. İnsanların ibadet sevgisi ve isteği üzerinden para kazanmak, nefisten fetvalar vermek çok tehlikelidir. Bir yerde Allah’ın emri, rızası, sevap varsa; araya şeytanın girmesi ve saptırması şeytanın üstlendiği bir görevdir.
Mühim olan; Allah’ın emrinin yerine gelmesi, Allah’ın rızasına talip olmaktır!
Biz kurbanı bunun için kesiyoruz! Bunun için de Cenabı Mevlam; nasıl ve ne buyurmuşsa uymaya çalışıyoruz.
 
Küslerin barışması veya barıştırılması!
Unutmamamız gereken çok ama çok önemli bir konuda; mübarek bayramda küsülülerin barışması ve barıştırılmasıdır. Hata yapanın özür dilemesi, hataya zorlayanın, sebebiyet verenin özür dilemesi yüksek ruh halindendir ve Cenabı Mevla’nın rızasına muvafık olmaya talip olmaktır.
Ne var; bas nefsinin üzerine Cenabı Mevla’mın yanındasın! Allah Resulü; ilk elini uzatanın bütün günahlarının bağışlanacağını bildiriyor!
 
Bir tike et!
Allah yolda, darda, yalnız kalanlara, bayramda bir tike eti çocuklarına yedirmek için akrabasından, komşusundan et bekleyenlere yardım etsin. Kurbanını bir cemaate, vakfa, derneğe ısmarlama bağışlayanlar; en fazla et bekleyip de eti göremeyenlerden sorumludurlar. Bence vebali de büyüktür.
Fakir elbette bekleyecek; çünkü Allah’ın tanıdığı hak onun!
 
Cenabı Mevlam; hastane köşelerinde, evlerinde hasta veya yatalak kullarına merhamet etsin, şifa versin.
Cenabı Mevlam; kimseyi yollara baktırmasın.
Kurbanınız ne Kurban Bayramınız şimdiden mübarek olsun!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.