Yetmez ama Evet!

Yetmez ama Evet!

admin
admin
23 Temmuz 2019 Salı 12:40
Yetmez ama Evet!

Vedat REFAYELİ

Bir çoklarını kırıyor olabilirim ama ben şahsen 100’ncü yılında Erzurum kongresi için yapılan etkinliklerin çok etkili olduğunu düşünmüyorum.

Sayın Valim başta olmak üzere kusura bakmasınlar ama şu ana kadar yapılan çalışmaları hep orta sahada top dolaştırmalara benzetiyorum. Ve onu yapanlara da diyorum ki gazoz olmayın, efsane olun! Çoğu etkinlikler otomatiğe bağlanmış, günü kurtarmaya yönelik, içinde hamaset ve popülistlik de barındıran ezbere işler.

Özellikle son bir ay içerisinde böylesine önemli bir konuda ‘iz bırakan’ iki tane etkinlik söyle deseniz zorlanırım. Kaldı ki sayısız sözde etkinlikler yapılmış olmasına rağmen. Kendimi çok zorlasam İlber Oltaylı’nın ‘fultaym’ katılımlı konferansını ve de fotoğraf sergisi ile birlikte Prof.Dr.Hakan Hadi Kadıoğlu’nun ‘Kongre Öyküleri’ni sayabilirim.

Onun dışında onca şey yapılmış olmasına rağmen akılda kalan, aklımda kalan doğru dürüst bir şey var mı diye sorsanız kestirmeden yok der çıkarım işin içinden. Gol olmadıktan sonra orta sahada top dolaştırmışsın, o çok da bir şey değildir!

***

Farkında mısınız bilmiyorum ama dağ fare doğuruyor, 23 Temmuz kutlamaları beklentinin altında kaldı. Bir çok yöneticinin iyiniyetli çalışmasına rağmen yapılan etkinlikler kelebek etkisi düzeyinde, 100’ncü yılını anlamlandırmaktan çok uzak.

Bunda sanırım koordineli çalışmamanın, hatta geç kalınmanın ve hatta biraz da olaya tam motive olunmamasının rolü fazla. Bir defa İlçe belediyelerini bu işin içinde en azından ben göremiyorum. ‘Galalı’ olmam etkili olabilir bunda ama olsa vallahi söylerdim.

Şu an şu saat itibariyle tren kaçtı gibime geliyor. Şöyle gerçekten 100’ncü yılına yakışır bir şekilde kongre heyecanı yaşatılabilirdi. Ayaklarımızı yerden kesen faaliyetler olabilir, o günkü ruhu daha iyi yansıtabilirdik.

Bazı kurum amirleri 23 Temmuz’u kutlamış olabilir bugüne kadar yapılanlar şehir halkında çok da karşılık bulmamıştır. Bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Yetmez Ama Evet!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.