YAZAR ÇELEBİ'NİN YENİ KİTABI ÇIKTI

Yazar İrfan Gürkan Çelebi, 'Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar' adlı kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

17 Mart 2015 Salı 00:16
YAZAR ÇELEBİ'NİN YENİ KİTABI ÇIKTI
Yazar İrfan Gürkan Çelebi, 'Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar' adlı kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Kitap, 'birlikte nasıl mutlu olabiliriz' ve 'hep birlikte başarılı olmak mümkün müdür' sorularının cevaplarını içinde taşıyan kırk ayetin bir araya getirilmesinden oluşuyor. 

Çelebi, “Yeni Dünya Düzenbazlarının İslamofobi şeklinde kavramlaştırdıkları dünyanın pek çok yerinde gerçekleşen terör hareketlerini İslamı karalamak için kullanma projelerini ne acıdır ki, Müslümanların içerisinde bulundukları durum güçlendiriyor. İslam coğrafyasının neresine bakarsanız bakın gördüğünüz manzara İslam’ın insana kıymet veren ve hayata değer katan duruşunun aksine kargaşa ve kavgaya hazır, birbirini anlamayan insanlardan oluşmuş yığınlar görüntüsü veriyor. Bu fotoğrafı İslam dünyasından silmeden bu karalama kampanyasını haksız çıkarmayı başarmamız da mümkün değildir” dedi. 

Yazar İrfan Gürkan Çelebi, yeni kitabı “Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar”da yıllardır insanların kalplerini karartmak, egolarını yükseltmek ve birbirlerini ezerek ancak başarılı olabileceklerini iddia eden ve toplumu bu şekilde ruhsuzlaştıran Kişisel Gelişimcilerin zehirli önerilerinin insanları iyice mutsuzlaştırdığını ve birbirlerine düşmanlaştırdığını belirtiyor. Çelebi, bu kitapla birlikte yapmacık formüllerle çöken kişiliği tamir için “Kişiliğe Dönüş” hareketini başlatmak istediklerini ve bunu insanı en iyi tanıyan Yaratıcısının koyduğu kuralları yeniden hatırlatmakla mümkün olacağını söylüyor.

“Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar” isimli kitap, birlikte nasıl mutlu olabiliriz ve hep birlikte başarılı olmak mümkün müdür sorularının cevaplarını içinde taşıyan kırk ayetin bir araya getirilmesinden oluşuyor. Bu kırk ayeti bugünün insanının anlayışıyla yeniden tefekkür eden yazılardan oluşan kitap, kalplere yerleşen kirlerin nasıl temizleneceğini, egodan nasıl kurtulabileceğimizi ve insanın enaniyet ve kibirde kalbini temizlemesi için ne yapması gerektiğini Kur’an’ı kaynak alan bir dille anlatıyor.

İrfan Gürkan Çelebi, Selis Kitaplar arasından çıkan “Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar”da toplumu kuşatan birbirini sevememe, çekememe hastalığına uygulanabilir ve kişiliğimize uygun çözüm önerilerini sıralayarak, evlerin içine kadar girmiş bulunan mutsuzluğun ve eşlere, kardeşlere kadar inmiş olan haset ve çekememezlik hastalığının çözümsüz bir bela olmadığını yeniden hatırlatmak istediğini belirtiyor. Birlikte mutlu olmaktan umudunu kesmek yerine insanın kalbini tamir ederek adeta yeniden doğmayı başarabileceğini söyleyen Çelebi, bütün bunlar için çok paralar sarfetmeye, uzun yollar katetmeye de gerek olmadığını evimizde bulunan Kur’an-ı Kerim’le yeniden buluşmanın yeterli olacağını belirterek, kitabının bu buluşmaya vesile olmayı amaçladığını, kalbimizi temizleyerek toplumu hasta eden ürkütücü manzaralardan nasıl kurtulabileceğimizi anlatan kırk ayetle bu buluşmaya ilk basamağı sağlamayı hedeflediğini söylüyor. Her şeyin kendimizden başladığını kabule dersek toplumun nasıl değiştiğini ve bunun ne kadar kısa sürede meydana çıktığını hayretle izleyeceğimizi belirttiği son kitabı “Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar” isimli kitabının arka kapağında ise şu sözlerin altı çiziliyor:

Dünyadaki bütün mutsuzlukların, huzursuzlukların, acıların hesabını sana kesmeye çalışıyorlar!

Nerede bir bomba patlasa, hangi çocuğun yüzü asılsa, kim kadınlara şiddet uygulasa adına İslamofobi dedikleri kendi uydurmaları bir yeni dünya düzenbazlığı icat ederek aradan sıyrılmaya yelteniyorlar.

Bu kitap senin ailendeki, şehrindeki,dünyadaki mutsuzluklara karşı ne yapabileceğini yeniden düşündürmek için sayfalarına karışmanı bekliyor.

Allah, kalbini sevgisiyle inşa etti ve onun içerisine kirli şeyler bulaştırmayacağına güvenerek yüreğini sana emanet etti!

İnsanları yüzlerinden bilirsiniz…

Gözleriniz anahtar gibi usulca açar kilitleri.

İnsanları sözlerinden bilirsiniz…

Kulaklarınız kelimelerin izinde aralar kapalı kapıları.

İnsanları yollarından bilirsiniz…

Adımları ele verir onları.

İnsanları kalplerinden bilirsiniz…

İyilik ya da nankörlükleri bir ayna gibi gösterir onları…

İnsanları insanlıklarından bilirsiniz…

Hakikate hürmetleri beden perdelerini sıyırıverir üzerlerinden!

Editör

Son Güncelleme: 17.03.2015 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.