Yazar Burak Codur’un ‘Perdenin Ardındaki Dünya’ kitabı çıktı

​​​​​​​Burak Codur’un bir süredir çalışmasını yürüttüğü ‘’ Perdenin Ardındaki Dünya ‘’ isimli tiyatro kitabı 2018 yılı itibari ile okurlarıyla buluşuyor.

admin
admin
19 Ocak 2018 Cuma 10:58
Yazar Burak Codur’un ‘Perdenin Ardındaki Dünya’ kitabı çıktı

Kültür ve sanata yakınlığı ile bilinen, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Ana Bilim Dalı Yazarlık Bölümü mezunu Codur, bir araya getirdiği on bir tiyatro oyunu ile kitabının perdesini aralıyor.

Dünyanın her bir yanında yaşanan ve yaşanması muhtemel olayları konu edinen Yazar, okurlarını ara ara hüzünlendirdiği gibi güldürmeyi de ihmal etmiyor. Geçmiş dönemlerden günümüz Türkiye’sine, Afrika’dan Japonya’ya, kısa ve keyifli bir yolculuğa sevenleri için merhaba diyor…

2012 yılında sahnelenerek ödüle layık görülen ve izleyicilerin beğenisini toplayarak medyada uyandırdığı geniş yankı ile dikkatleri üzerine çeken ‘’ Ölümcül Albino ‘’ isimli eserinde kitapta yerini aldığını ifade eden Codur, toplamda ikisi büyük, dokuzu küçük olmak üzere ; Fantastik, Trajik, Komedi ve Çocuk Oyun türlerine yer verdiğini ve bu işi yapacak gençlere örnek bir çalışma ortaya çıkarttığını, ancak asıl amacının her geçen gün kötüye giden sanatın gidişatını yukarılara taşıyabilme adına bir nebze de olsa fayda sağlamak olduğunu belirtti.

Çevresi tarafından oyunların sahnelenmesi yönünde yapılan baskıya da açıklık getiren Codur, ‘’Açıkçası böyle bir programı bende çok istiyorum lakin; Bir taraftan gazetemiz Erzurum Arena’nın nisan ayında yapılacak gecesinin yoğunluğu yaşanırken bir de böylesine önemli sanatsal bir projeyi hayata geçirme düşüncesi beni heyecanlandırdığı kadar kaygılandırıyor da… Bu proje elbette bir kurum ile yapılabilecek ortaklık doğrultusunda değerlendirilebilir. Ancak bu şartlarda şuan için zor. Zira kendimi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılacak törendeki imza günüme odaklamayı planlıyorum. Son olarak sözlerimi çok hassas olduğum bir konu ile tamamlamak istiyorum. Kültür ve Sanatın, başta şehrimiz olmak üzere ülkemizde her zaman doğru eller tarafından yönetilmesini ümit, arz, talep ve rica ediyor bütün sevenlerimi 1 Nisan’da Üsküdar’a bekliyorum ’’ dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.