YAKUTİYE BELEDİYESİ'NDEN, BİN 800 ÇOCUĞA TİYATRO GÖSTERİSİ

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, tiyatro haftası münasebetiyle köy/mahalle okulları ve dar gelirli ailelerin yoğunlukta olduğu semt okullarında okuyan bin 800 ilkokul ve anaokulu öğrencisini tiyatro ile buluşturdu.

admin
admin
31 Mart 2017 Cuma 00:48
YAKUTİYE BELEDİYESİ'NDEN, BİN 800 ÇOCUĞA TİYATRO GÖSTERİSİ

Belediye Başkanı Ali Korkut, çocukların gelişiminde tiyatronun eğitici özelliğine dikkat çekerek "Tiyatroya fazla gitme şansı olmayan semtlerdeki okulları tercih ettik, güzel bir etkinlik oldu" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tiyatro haftasında çocukları unutmadı. Ali Korkut, ilçe sınırlarındaki ilkokul ve ana okulu öğrencilerini tiyatro ile buluşturdu. Dar gelirli ailelerin yoğunlukta olduğu semtlere öncelik verilen etkinlikte 1800 ilkokul ve anaokulu öğrencisi Medya Oda tiyatrosunda sergilenen İbiş'ın Sınavı isimli oyunu izlediler. Yakup Çağlayan, Ercan Seval, Kenan Çinici'nin oynadığı oyun eğitici komedi içeriyor. Temizlik, görgü kuralları, engellilere yaklaşım ve çalışmanın önemini anlatan mesajlar içeren oyun için öğrenciler servisler ile okullarından alınarak tiyatro salonuna getirildiler. Oyunu izleyen öğrenciler yine servisler ile okullarına bırakıldılar. Her gün 4 seansta perdelerini açan tiyatroyu bin 800 öğrenci izledi.

TİYATRO EĞİTİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tiyatronun eğitimin önemli bir parçası olduğunu hatırlatarak "Tiyatro haftası vesilesiyle ilkokul ve anaokulu çocuklarımızı tiyatroya götürdük. Tiyatro, hafta boyunca çocuklarımız için perdelerini açıp kapattı. Tiyatro salonunda çocuklarımızla birlikte olduk, onların heyecanını paylaştık. Eğitici ve öğretici bir oyun. Keyifte aldılar. Çocuklarımız için bir şeyler yapmak, güzeldi. Birçoğunun ilk defa tiyatroya gidiyor olması da ayrı bir şeydi. Sevinçlerini paylaştık, minik dünyalarına bir güzellik katabildiysek kendimizi iyi bir şey yapmış sayacağız" şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.