Vefa iyi bir şey!

Türkiye Halk Oyunları şampiyonası

admin
admin
02 Temmuz 2019 Salı 21:07
Vefa iyi bir şey!

Vedat REFAYELİ

Ahmet Korucu, benim de yakından tanıdığım Erzurum barı denince akla gelen isimlerden birisiydi.

Halk Eğitim merkezinde yıllarca bar oynadı, bar öğreticiliği yaptı. 5-6 yıl önce yakalandığı amansız hastalık sebebiyle genç yaşta hayatını kaybetmişti.

Doğrusu bar oynarken çok seyrettiğim Ahmet Korucu’nun vefatından sonra da Erzurum barlarının öksüz kaldığını, en azından halk oyunlarına ilginin biraz daha azaldığını gözlemledim. Yine Korucu gibi mili barcı ünvanını elinde bulunduran Erzurumlu Suat Kaya’nın Halk Oyunları Federasyonu Başkanı olması sonunda çok işe yaradı ve kaybettiğimiz o değerli bar ustası bir şekilde anılıyor olacak.

7-8 Temmuz tarihlerinde Bursa’da Yıldızlar Türkiye Halk Oyunları şampiyonası var ve bu şampiyonaya Ahmet Korucu’nun adı verilmiş. Son günlerde aldığım en güzel haberlerden biridir bu.

Karardan dolayı yöneticileri tebrik ediyor, Vefa’nın sadece İstanbul’da bir semt adı olmadığı gösterdikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.