Ustanın çırak melekleri…

Ustanın çırak melekleri…

admin
admin
25 Şubat 2021 Perşembe 07:27
Ustanın çırak melekleri…

Vedat REFAYELİ

Eğer tadını bilirseniz, ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir der Necip Fazıl Kısakürek.

El hak, doğru! Bilginin ve de hayatın paylaştıkça güzel olduğunu gösteriyor bugün Mehmet Çalmaşır.

Emekli olduktan sonra bir çokları gibi köşesine çekilmeyen, kendini tamamen Türk Halk Müziğine veren Çalmaşır usta, bildiklerini mezara götürme niyetinde değil.

Allah uzun ömür versin, bu müziğe gönül verenlere, ilerisinde onun gibi sanatçı olmak isteyen türküseverlere adadı kendini.

Büyükşehir Belediyesi’nde tamamen kısıtlı imkanlarla kurduğu Türk Halk Müziği korosu ile guruplara yeni isimleri ekleme peşinde olan Çalmaşır usta, ne kadar çok kişiye bildiklerini aktarırsa o kadar mutlu oluyor.

***

Tamamen kendisini Türk Halk Müziğine veren ve hepsi de bayan olan genç sanatçı adayına İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki odasında ders verirken rastladığım Çalmaşır ustayı, inanılmaz mutlu buldum.

‘’O kadar güzel ses ve o kadar bu işe gönül veren var ki, onlara el atmazsam, yardımcı olmazsam, bildiklerimi aktarmazsam vebala girerim’’ diyecek kadar da istekli-kararlı!.

Baktım, o kızlar da en az ustaları kadar mesut ve de mutlu.

Öyle ya. Mehmet Çalmaşır gibi bir dev sanatçının yanındalar ve onun döktüklerini topluyorlar.

Nurevşan Arıkapan, Nagihan Karagülle, İrem Ebrar Akbaba, Nursene Topaloğlu, Asude Şeker Güven ve Cansu Kaya, Çalmaşır gibi bir ustanın anlattıklarını dinleme ve bunu sanat yaşamlarında değerlendirme şansına sahip ender kişilerden sadece bir kaçı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.