TYB’NİN “BİR BAŞKA AÇIDAN ÇANAKKALE” PANELİ AĞLATTI

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bir Başka Açıdan Çanakkale’ paneli yapıldı.

25 Mart 2014 Salı 09:31
TYB’NİN “BİR BAŞKA AÇIDAN ÇANAKKALE” PANELİ AĞLATTI
Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi’nde düzenlenen panele, yüzlerce öğrenci ve vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, panelistlerin slaytlarla anlatımları esnasında bazı izleyiciler göz yaşlarını tutamadı.
Özellikle Seyit Onbaşı’nın hikayesi ve Mustafa Kemal’in cepheyi anlattığı sözleri salonda bulunan dinleyiciler üzerinde büyük etki yaptı.
TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli’nin açılış konuşması ile başlayan panelde, Prof.Dr.Hüseyin Yurttaş M.Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne şiirini seslendirdi. Daha sonra slayt gösterimi ile devem eden programda, Çanakkale Savaşlarını anlatan slaylt gösterimi ve şairler M.Yaşar Genç ile Harun Kazan’ın okuduğu şiirlerin ardından panele geçildi.
Oturum başkanlığını Prof.Dr.Ömer Özden’in yaptığı panelde, panelistler sırasıyla; Çanakkale Savaşının Felsefi Konumu’nu Prof.Dr.Ömer Özden Çanakkale Savaşının Siyasi ve Askeri Konumunu Prof.Dr.Erol Kürkçüoğlu, Çanakkale Savaşının Manevi Konumu’nu Yrd.Doç.Dr.Mehmet Göktaş; Çanakkale Savaşının Tarihi Konumunu Arş.Yazar Zafer Turan; Çanakkale Savaşının Erzurum Konumunu Arş.Yazar Abdurrahman Zeynal anlattı.
Zeynal, özellikle Erzurum’dan Çanakkale savaşlarına katılmış olan isimlerden tespit ettiklerini açıklarken, yetkilileri bu isimlerin tamamının tespiti için bir çalışma yapmaya davet etti.
Panelin sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

Editör

Son Güncelleme: 25.03.2014 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.