Türkçe isimli işletmelere teşekkür belgesi

Erzurum Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Şehirde ki Türkçe isimli İşletmelere Türkçeye saygı adında Teşekkür belgesi veriyor.

admin
admin
26 Eylül 2018 Çarşamba 13:25
Türkçe isimli işletmelere teşekkür belgesi

50 İşletmeye Teşekkür Belgesi vermeyi planlayan Erzurum Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Türkçe’nin önemine ve zenginliğine dikkat çekmek istiyor.

Türkiye’de ki iş yerlerinin Türkçe isim kullanmasına dikkat çekmek istediklerini söyleyen Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, ‘’26 Eylül 1932’de ilk Türk Dili Kurultayı düzenleniyor. Bu ilk düzenlenen tarihten itibaren dil bayramı olarak kutlanıyor bizde bugünü vesile ederek özellikle tabelalarda ki yabancılaşmaya dikkat çekmek istedik. Dil bayramımız da şehrimizde bulunan tabelasında ve özellikle çalıştığı sektörde marka üreten ve ismi Türkçe olan işletmeleri ziyaret ederek birer teşekkür belgesi vermek istedik. Son yıllarda yabancı veya Türkçe ile İngilizce karışımlar yaparak isim koyan işletmeler var bunlara anlam veremiyoruz. Türkçe isim kullanan işletmelerimize bu belgeyi vererek teşekkür ediyoruz. İşletmelerimizin iş yerlerine Türkçe isim koyarak bir şey kaybetmeyeceğine dikkat çekmek istiyoruz’’ dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumMurat ErtaşTürkçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.