'TEK KİŞİLİK ŞEHİR' ERZURUM'DA

Erzurum Devlet Tiyatrosu bu hafta, “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunla perdelerini açacak.

13 Kasım 2012 Salı 14:31
'TEK KİŞİLİK ŞEHİR' ERZURUM'DA

Ankara devlet Tiyatrosunun sahnelediği, Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı oyun, bir restaurantta geçiyor. Seyirciler daha yerlerini almadan oyuncular sahnede yerlerini alıyor ve seyirciler yerleşene kadar oyun başlamış oluyor. Oyun bir gökdelenin en alt katında bulunan restaurantta geçmekte, Monoton hayattan ve gökdelenlerden sıkılan gerçek yaşama özlem duyan insanlar gökdelenin en üst katından kendilerini atarken seyirci buna şahit oluyor. Tıpkı kendini atan insanlar gibi oyun karakterleride geçmişi özlemekte tam bunun farkına vardıklarında restaurantta çalışan garson onları çocukluklarına götürmekte. Gökdelenin yerinde eski bir konak bulunduğunu, aslında hepsinin çocukluk arkadaşları olduğunu ve o konağın bahçesindeki salıncakta birlikte sallandıklarını hatırlıyorlar.

  

1 saat 40 dakika süren oyun boyunca oyuncularla beraber kar, rüzgar, yağmur ve duyguları beraber yaşayacaksınız.
Dekor ve Giysi tasarımını Işın Mumcu’nun yaptığı, Işık Tasarımını Şükrü Kırımlıoğlu’nun yaptığı “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Nazlı Benan Özkaya, Halit İlker Altan rol alıyor.
Sahnelendiği günden bugüne güncelliğini yitirmeyen, seyirciyi oyunun içine alan, hüzünlendiren ve gülümseten “Tek Kişilik Şehir” Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesine 3. kez turne yapacak ve 15 Kasım Perşembe,16 Kasım Cuma günü 19.30, 17 Kasım Cumartesi 14.00-19.30’da Erzurum seyircisiyle buluşacak.    

Editör

Son Güncelleme: 13.11.2012 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.