Tarkan geldi, hoş geldi!

Tarkan geldi, hoş geldi!

admin
admin
13 Haziran 2018 Çarşamba 11:01
Tarkan geldi, hoş geldi!

Vedat REFAYELİ

Çocukken ve dahi gençliğe adım atmaya hazırlandığımız ergenlik dönemlerimizde çıkmasını her hafta dört gözle beklediğimiz resimli çizgi romanlardan birisiyi Tarkan! Karaoğlan filan da vardı ama ne yalan söyleyeyim, ben o zamanlar en çok Tarkan hastasıydım!

Ünlü çizer Sezgin Burak’ın kaleme aldığı daha sonra sinemada Kartal Tibet’in başrol oynadığı Tarkan, bir zamanların fenomen olmuş bir kahramanıydı. 1978 yılında Sezgin Burak rahmetli olunca Tarkan da tarihe karıştı. O çizgi romanı okuyan bizlerde izler bıraka Tarkan’ın bugüne kadar yayınlanan eserleri, Sezgin Burak’ın oğlu Tan Burak tarafından kurulan ALTAR MEDYA aracılığıyla yeniden yayına sokuldu.

Her bir macerası 5 liradan satışa çıkan Tarkan’ın serileri Kitapsarayı’na geldi ve ilk müşterilerinden biri de ben oldum. Beni yeniden o eski günlere götürdü. Bizlerde yeri başkaydı o çizgi kahramanın. Yeniden eski sayılarını okumaya başladım, nasıl mutlu oldum anlatamam. Hele hele Milano’ya giden yol ve Maryo’nun kuşları, sanki dün okumuşum gibi geldi bana! Bu arada Tarkan’ın eski sayılarını getirten Kitapsarayı’nın ortaklarından Atalay kardeşlerin Adnan’ı bana bir de Tarkan’ın serüvenini anlatan bir kitap verdi, sevincim ikiye katlandı.

Tarkan’ın çizeri Sezgin Burak’ın eşi Türkay Sezgin yazmış kitabı. Tarkan ve Sezgin Burak ile ilgili herşey var burada. Burak’ın o günkü gazete ve dergilerde çıkan diğer yayınları da dahil. Kitapta Tarkan’ın Erzurumla ilgili bir ilişkisi var, onu da sizinle paylaşayım istiyorum. Tarkan’ın çizeri Sezgin Burak’ın eşi Türkan hanım Atatürk Üniversitesi’nde görev almış.

Türkay Burak hanım Sezgin Burak’la da Erzurum’da görevliyken tanışmış ve evlenmiş. Evlilik kararı alınınca ve Sezgin Burak da İstanbul’da olunca, Türkan hanım da Atatürk Üniversitesi’ndan ayrılmak zorunda kalmış. Çizgi roman severlere şiddetle o eski günleri yaşaması için şiddetle bu Tarkan serilerini salıklıyorum.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTarkan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.