Tarihi medresede 15 Temmuz sergisi

15 Temmuz ihanet gecesinde İHA’nın tarihe damga vuran fotoğraflarının sergisi tarihi Yakutiye Medresesinde açıldı.

admin
admin
14 Temmuz 2017 Cuma 03:04
Tarihi medresede 15 Temmuz sergisi

15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Oradaydık, unutmadık, unutturmadık" adlı fotoğraf sergisi tarihi Yakutiye Medresesinde açıldı.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi tüm Türkiye’de yaptığı haberlerle demokrasiden yana olduğunu gösteren İhlas Haber Ajansı (İHA), o gece İstanbul ve diğer illerdeki olayları anlatan “Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık" fotoğraf sergisinin açılışını tarihi Yakutiye Medresesinde gerçekleştirdi.

Büyük bir katılımın olduğu sergiye Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nizamettin Durmuş, MHP İl Başkanı Naim Karataş, AK Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Tekin Tongaç, Yasin Güraksın, Burhan Diler, TRT Erzurum Radyo Müdürü İsmail Bingöl, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Basın Sözcüsü Metin Barlak, Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Duman, Türk Dili ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Eğitim Bir Sen Başkan Yardımcısı Ömer Ağırman, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği Başkanı Ömer Düzgün, Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Yönetim Kurulu Üyeleri, Sürat Pateni Milli Takımı, Curling Engelli Milli Takımı, Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum izcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU FOTOĞRAFLAR, YÜCE MİLLETİMİZİN FETÖ İBLİSLERİ KARŞISINDA VAKUR DURUŞUNUN İFADESİDİR”

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, İHA’nın büyük bir kahramanlık destanı yazdığını belirterek, “Bugün burada, İHA muhabirlerince çekilmiş, 15 Temmuz’da yüce milletimize karşı sergilenen hain kalkışmaya, büyük milletimizin verdiği destansı mücadeleyi kaydeden, taşıyan ve yaşatan fotoğrafların yer aldığı bir sergiyi siz dadaşların irfanına sunuyoruz. Bu fotoğraflar hain FETÖ örgütüne karşı milli irade uyanışının ifadesidir. Bu fotoğraflar, millete karşı sahnelenen ihanete, milli iradece yazılan diriliş destanının ifadesidir. Bu fotoğraflar, bir milletin kendi haysiyet ve vicdanında yeniden var oluşunun ifadesidir. Bu fotoğraflar, yüce milletimizin FETÖ iblisleri karşısında vakur duruşunun ifadesidir. Bu fotoğraflar milli irade adına, milli haysiyet adına, milli gurur ve izzet adına, demokrasi adına tanklar altına yatan millet evlatlarının tarihi duruşudur. Millet yurdun dört bir yanında destan yazarken İhlas Haber Ajansı da oradaydı. Kefenlerini ceplerine koyup kurşunlar arasından görüntü alan İHA muhabirleri, darbe gecesinin kahramanları arasında yer aldı. Onların sayesinde hem darbecilere karşı psikolojik üstünlük sağlandı hem de dünya Türkiye’de neler olup bittiğini öğrendi” diye konuştu.

“İHA’NIN ASKERLERİN TESLİM OLMA GÖRÜNTÜSÜ KALKIŞMANIN BİTTİĞİNİN İLANIYDI”

İHA’nın algı operasyonlarını yaptığı yayınlarla kırdığını vurgulayan Türkez şunları söyledi: “İhlas Haber Ajansı Erzurum’un da içinde yer aldığı tüm illerde ve bilhassa İstanbul’da 20’den fazla noktada bütün görüntüleri hem Türk toplumuna hem de dünya medyasına aktardı. Bu, darbedeki dezenformasyonun engellenmesinde çok büyük bir fayda sağladı. 15 Temmuz gecesini hatırlarsanız, bir yandan içeride haince bir kakışma olurken, dışarıdaki medya da darbecilerin destekçileriyle yanlış bilgilerle donatılmış bir şekilde algı operasyonu yapıyordu. Algı operasyonlarının engellenmesindeki en büyük pay İhlas Haber Ajansı’nın doğru bilgilendirmesidir. 15 Temmuz gecesi İHA, ülke ve dünya kamuoyuna en fazla içerik sağlayan ajans oldu, İHA’nın Köprüdeki askerlerin teslim olma görüntüsü ise kalkışmanın bittiğinin adeta ilanıydı. 15 Temmuz’daki FETÖ ihanetine karşı ilk başkaldırıyı yapan ve Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın talimat ve davetiyle milli irade nöbetine çıkanların adresi, 12 Martlardan 3 Temmuzlara, 23 Temmuzlardan 15 Temmuzlara, yüce milletimizin diriliş adresi olan mübarek şehir Erzurum’da, 15 Temmuz’daki şanlı direnişi ifade eden bu sergiyi, milli irade gururu içinde beğeninize sunuyor, 15 Temmuz şehitleri özelinde, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi şükranla anıyor, Hepinize İHA adına kalbi selam ve saygılarımızı sunuyoruz”.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen protokol ve katılımcılar, İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in eşliğinde, o gece çekilen fotoğrafların hikayesi hakkında bilgi aldı. Büyük takdir ve beğeni kazanan sergi vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sergi sonrasında duygu ve düşüncelerini paylaşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir İHA’yı övgü dolu sözlerle anlattı.

MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYDEMİR, “İHA, VATANSEVERLİKTE ZİRVE YAPMIŞ BİR KURULUŞ”

İHA’nın vatansever bir kuruluş olduğunu ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, konuşmasında “15 Temmuz Türk tarihinde özel bir zaman dilimini ifade ediyor artık. Bugün İhlas Haber Ajansı bir fotoğraf sergisi açtı. O günü özellikle İstanbul ve Ankara bağlamında sıcak haliyle yaşanan mahallerden çektikleri fotoğraflarla yansıtıyor. İHA özel bir haber birimimiz, vatanseverlikte zirve yapmış bir yayın kuruluşudur. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ancak o gün Türk basını eşi emsali az görülür bir sınav verdi. Bu sınavı da başarıyla geçtiler, o gün hep birlikte milli iradenin yanında yer aldılar. Hep birlikte o hain kalkışmayı alt ettik” ifadelerini kullandı.

VALİ AZİZOĞLU, “15 TEMMUZ’UN UNUTTURULMAMASI İÇİN İHA’NIN AÇTIĞI SERGİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sergideki fotoğraflarla özel ilgilenen Vali Seyfettin Azizoğlu, sergi için İHA’yı tebrik ederek, “15 Temmuz’un yaşatılması ve unutturulmaması hususunda İHA’nın yaptığı bu güzel fotoğraf sergisi için teşekkür ediyorum. Bu bütün Türk tarihi boyunca başımıza gelen en büyük ihanetlerden bir tanesiydi ama büyük Türk milleti demokrasiyi özümsediğini, milli iradenin karşısında hiçbir gücün olamayacağını, milli iradeye karşı çıkan bütün eylemlere de yek vücut olarak ortadan kaldıracağını 15 Temmuz tarihi gecesinde ispat etti” diye konuştu.

Öte yandan, açılışı yapılan sergi üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.